måndag 8 augusti 2022

Någon skjuter sig i foten

» En annan sprider dynga.

S.   - "SD skjuter sig själv i foten." Så kommenterar en statsvetare det faktum att det visat sig att Tony Gustafsson som skrivit den omdiskuterade "vitboken" om Sverigedemokraterna själv varit medlem i Sverigedemokraterna för bara några år sedan. Hur f-n tänkte Tony Gustafsson när han åtog sig uppdraget? Hur SD:s Martin Kinnunen tänkte begriper vi. Han tänkte som vanligt inte...

E.   - "Det sprids dynga om mig." Så kommenterar Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch det faktum att olika media citerat hennes tidigare uttalanden. Dom har spritt hennes uttalanden på ett sätt hon inte själv haft kontroll över. Det är ju taskigt att partiet fått en partiledare som pratar dynga.

Jag hade sedan tänkt få in något om kärnkraft och elförsörjning. Men när jag funderade vidare så tänkte jag att ni kanske blir oroliga för att jag fått ämnet på hjärnan. Jag såg att elsituationen i kärnkraftslandet Frankrike är akut. Nu ska man öppna ett nedlagt kolkraftverk för att försöka rädda läget. Kärnkraft är ju en så säker och stabil energikälla!

Läs:
SD:s ”oberoende” vitboksförfattare var medlem i partiet. - Expressen
Lööf och Ygeman efter avslöjandet om författaren till SD:s vitbok. - Expressen
Sverigedemokraternas vitboksförfattare var medlem i partiet. - SVT
Statsvetare: SD skjuter sig själva i foten. - SVT
Ebba Buschs ilska efter klippet: Sprids dynga om mig. - Aftonbladet

Inga kommentarer: