lördag 13 augusti 2022

Förvånande nyheter

» Ibland undrar man vad som är sant.

K.   Jag läser i Ny Teknik att nyhetsbyrån Reuters rapporterat att Sverige nu gått om Frankrike och är nu Europas största exportör av elektricitet. Frankrike som satsat på den "säkra, planerbara och tillförlitliga" kärnkraften har problem med just kärnkraften. Aggregat står stilla eller får gå med begränsad effekt pga tekniska problem och pga brist på kylvatten i värmeböljans spår. Sverige som tidigare låg tvåa i Europa har därmed nu blivit Europas största exportör av elström. Det är tur att Sverige har god tillgång på elström och kan förse våra grannländer med el. Synd att det innebär att vi får betala europeiska priser här nere i Sydsverige.

E.   Jag såg att de rekordhöga elpriserna i Europa bland annat skapat en folkrörelse i Storbritannien som vägrar betala rekordräkningarna. Minst 75.000 hushåll har anslutit sig och vägrar betala elräkningarna. Men det är goda dagar för elbolagen, de upptrissade priserna ökar vinsterna rejält. Tyckte jag såg att statliga Vattenfall 8-dubblat sin vinst. Lika bra går de andra elproducenterna när "Marknaden" trissar upp priserna rejält. Inte för att elen är dyr att producera utan för att man kan sälja den ännu dyrare.

Sven Tycker helt gratis
I.   Jag såg en artikel i dagens tidning som berättade att "Inflationen sjunker". Matpriserna fortsätter att öka men energipriserna sjunker. Jo, det står så. "Energipriserna sjunker"! Bensinpriserna är rekordlåga för året och elpriserna till konsumenterna har sjunkit sedan förra månaden. Min elräkning för juli var lägre än för juni t.ex.

V.   Visst har ni hört gnällandet från den politiska högern om hur vänstervridet SVT och SR är? Min teori till varför man tycker att det är så är att man är så van vid högervriden media (det flesta tidningar är ju högervridna) så när något INTE är högervridet som tidningen dom läser så upplever man det som vänstervridet. Vi som är "vänstervridna" uppfattar istället Public Service som högervridet. Kanske är det så att det jämnar ut sig? Hur som helst såg jag att SR censurerat sommarprataren Hana Al-Khamri. Hon hade gjort jämförelser mellan den svenska kungen och den saudiska kungen i sitt motstånd mot kvinnlig tronföljd. Bland annat berättat att Knugen varit motståndare till kvinnlig tronföljd. Han accepterade bara kvinnlig tronföljd om det inte finns en manlig tronföljare, det kallas "kognatisk tronföljd". Det får ju inte dö ut! Trots Knugens syn på saken infördes det som kallas "full kognatisk tronföljd", dvs det har ingen betydelse om den första i tronföljden är manlig eller kvinnlig. Men i vänstervridna SR får man tydligen inte kritisera Knugen!

P.   Den politiker som betytt mest för försäljningen av Koranen i Sverige måste vara dansk/svensken Rasmus Paludan. Hans turnéer runt om i Sverige för att elda upp exemplar av Koranen måste ha ökat försäljningen rejält. Undrar om han får mängdrabatt när han köper en ny kartong med Koraner? I början av hans provokationer lyckades han med sitt uppsåt, dvs att få igång bråk. Motståndare till hans tramserier har dock lärt sig att det bästa sättet att vara "elak" mot Rasmus Paludan är att helt enkelt strunta i honom. Jag undrar hur han funderar numera innan han lyckas somna på kvällarna. - "Hur f-n ska jag göra för att provocera fram bråk? Så här är det ju inget kul" På många håll har man arrangerat folkfester i närheten. Undrar hur det känns när en massa människor festar och har roligt medan han själv har en handfull uttråkade åhörare? Det är nog dags att hitta på något annat nu Rasmus! Åk hem till Danmark!

S.   En av de mest fanatiska moderatanhängarna bland svenska ledarskribenter är Svenska Dagbladets Mattias Svensson. För någon dag sedan hävdade han att: - "Socialdemokraterna är de sista som ska klaga.". Det handlade om att just socialdemokraterna var experter på att få valrörelsen att handla om vad man beskyller andra partier för. Han har helt uppenbart missat Moderaternas beskyllningar om Fastighetsskatt och Miljöskatter och jag vet inte allt som man beskyller S, V och Mp för. Selektivt tänkande kallar jag det. Men jag ska ge Mattias ett erkännande. Det är alltid roligt att läsa hans ledarartiklar i moderatmegafonen Svenska Dagbladet. Vissa dagar kan det vara det enda skratt jag får!

Å.   Fast dagens skratt måste vara Jimmie Åkessons krav på att Kriminalvården ska byta namn till Straffverket. Hade han inte varit så patetiskt löjlig så hade han varit riktigt rolig.

Nu ska jag inte gnälla mer. I morgon är det söndag och sedan lovar meteorologerna att värmeböljan är slut för den här gången. F-n ta er om ni ljuger!

Läs:
Sverige nu Europas största exportör av el. - Ny Teknik
Koranbränningarna fortsätter – men våldet dog ut. - Tidningen Syre
Kritisk formulering om kungen ströks. - Svenska Dagbladet
Socialdemokraterna är de sista som ska klaga. - Mattias Svensson i Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: