tisdag 4 maj 2021

Vi tar en vända till

» Med Liberalernas haveri.

Jag kan inte låta bli att ta ännu en dag med att tycka till om Liberalernas haveri när man väljer att inleda sin träskvandring ut i den Brunblå sörjan med att komma överens med Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna om migrationspolitiken.

Den Brunblå sörjans överenskommelse bygger på en lögnaktig myt. Men, upprepar man en lögn tillräckligt ofta så blir den en sanning hos många. Hela överenskommelsen bygger på myten om att vi i Sverige har en hög invandring som måste stoppas. Men detta stämmer ju inte! Vi har möjligtvis haft en hög invandring, men den har sedan toppen 2015 sjunkit radikalt för varje år. Idag är antalet asylsökande det lägsta detta årtusende (detta århundrade, de senaste 20 åren) hur du nu vill benämna det. Antalet asylsökande 2020 var mindre än 8% av vad det var toppåret 2015. Vi har dessutom redan stramat åt asylreglerna så kraftigt att bara en bråkdel av de få som söker asyl i dag i Sverige blir beviljade uppehållstillstånd.

Studera de här siffrorna nedanför som visar antalet asylsökande per år och hur stor andel av asylsökande som fått beviljat uppehållstillstånd under samma år. Kom sedan inte och hävda att det väller in asylsökande (för att använda SD-uttryck).

2014 - 81.301 asylsökande, 58% fick uppehållstillstånd
2015 - 162.877 asylsökande, 55% fick uppehållstillstånd
2016 - 28.939 asylsökande, 60% fick uppehållstillstånd
2017 - 25.666 asylsökande, 41% fick uppehållstillstånd
2018 - 21.502 asylsökande, 32% fick uppehållstillstånd
2019 - 21.959 asylsökande, 27% fick uppehållstillstånd
2020 - 12.991 asylsökande, 23% fick uppehållstillstånd

Jimmie Åkessons åsikt om alla invandrare
Lägg till detta att samtidigt är antalet flyktingar som lever i bedrövliga flyktingläger runt om i världen fler än någonsin. Miljoner människor sitter fast i miserabla flyktingläger utanför EU:s gränser. Köp inte rasisternas lögner om en flyktingström som väller in i landet. Vi har redan historiskt låga nivåer på antalet flyktingar. Samtidigt som vi alltså skärpt reglerna så mycket att det snart är omöjligt att ta sig igenom nålsögat och få uppehållstillstånd.

Jag är medveten om att rasisterna i SD inte är nöjda förrän vi har en negativ invandring. Dvs att vi skickar hem de invandrare som finns i Sverige. Hur länge man måste ha bott i Sverige för att i SD:s värld vara välkommen att stanna i Sverige har jag ingen aning om. Redan idag utvisar vi ju människor som är födda i Sverige. Hur länge måste man ha vistats i Sverige för att ha rätt att få stanna i Jimmie Åkessons ögon? Hur många generation ska ha bott i Sverige för att man ska vara välkomna i SD:s idealsamhälle? Drottning Silvia är ju född utomlands och har kommit som anknytningsärende till Sverige, får hon stanna? Knugen själv är ju från en invandrarfamilj, ska dom övertalas om att återvända? De finnar som kom till Sverige för "evigheter" sedan för att jobba? Ska dom och deras ättlingar övertalas om att återvända? Jag härstammar själv från de Valloner som kom till Sverige på 1600-talet för att jobba inom järnnäringen. Ska jag övertalas om att återvända till Belgien. Min fru har anor från Danmark ett par generationer tillbaka. Ska hon och hennes släkt övertalas att återvända? Jag har själv tydligen dessutom gener från bland annat Ryssland och Tyskland. Vart ska jag egentligen åka för att återvända? Hur länge ska man ha levt i Sverige för att vara välkomna till ett SD-styrt Sverige. När kan man få kalla sig arisk?

Hur är det med samerna. Dom har ju kommit hit efter istidens slut och har blivit utblandade under årtusendena med andra folk som kommit hit. För vi är ju egentligen invandrare allihop. De i SD:s ögon renrasiga arierna är ju också invandrare en gång i tiden. Vi härstammar väl alla egentligen från Afrika? Vikingarna härjade ju långt härifrån och tog med sig främst slavinnor när dom åkte hem. Redan vikingablodet blev uppblandat med gener från många håll.

Snälla SD, berätta hur länge man ska ha bott här för att få lov att fortsätta bo här och kalla sig äkta svensk. För vi är alla invandrare - någon gång.

Jag såg förresten att man låtit tittarna sätta betyg på partiledarna efter partiledardebatten i SVT. I undersökningen var Jimmie Åkesson och Nyamko Sabuni de stora förlorarna. Dom verkar inte få stöd så långt utanför de egna leden... Vinnare är Ulf Kristersson och Nooshi Dadgostar. Uffe får stöd utanför de moderata leden från stora delar av den Brunblå sörjan som ser honom som sin kandidat till Makten. Det intressanta är att Vänsterpartiets Nooshi uppenbarligen får gott om stöd även utanför Vänsterpartiet. Intressant är också att Annie Lööf klår terriern Ebba Busch. Men båda får alltså stryk av Nooshi Dadgostar.

Läs:
När Liberalerna visar stake. - Andreas Magnusson i Magasin Para§raf
Högerns migrationsförslag är okunnigt – och skadar Sverige. - Petter Larsson i Helsingborgs Dagblad (låst artikel)
Löjeväckande att se hur M, KD och L tror sig ha koll på sina nya kompisar. - Johan Croneman i Dagens Nyheter
Tydlig klyfta mellan L och SD – trots uppgörelse. - Helsingborgs Dagblad
Hur vill Annie Lööf stoppa korven? - Tove Lifvendahl i Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: