torsdag 20 maj 2021

CUF trampar i klaveret

» Ett gott skratt förlänger livet.

Ibland får man sig ett gott skratt. Det är väl inte så många som missat CUF:s kampanj genom nya ordföranden Réka Tolnai för att man ska slopa LAS helt och hållet. Att CUF kommer med korkade förslag är tyvärr inget nytt. Den s.k. Stureplanscentern har ju blivit ett begrepp. Att CUF står för naiviteten inom svensk politik, det är inget nytt!

Nu blev ett korkat förslag till rena komedin när CUF tog som exempel 45-åriga Britt-Marie som bara satt i fikarummet hela dagen. Slopade man LAS så kunde en yngre person få hennes jobb istället. Ett exempel som ju blev så korkat att de flesta skrattade. Jag är övertygad om att ifall 45-åriga Britt-Marie satt i fikarummet hela dagen utan att jobba så hade nog arbetsgivaren gjort något åt saken långt tidigare. Utan att det behövs något slopat LAS för att få rätsida på ett sådant problem. Jag tror att CUF-ledningen skulle må bra av lite kontakt med arbetslivet.

Låt mig därför istället ta några andra exempel på reaktioner och effekter på vad en slopad LAS skulle kunna resultera i:

Lagen om anställningskydd finns för att skydda dig
- "Jag är trött på Lisa som bara tjatar om den där ventilationen som inte fungerar. Ge henne sparken så vi slipper höra tjatet!"

- "Vi behöver föryngra. Plocka ut alla som fyllt 55 och säg upp dom allihop från den förste så vi kan plocka in lite yngre förmågor."

- "Den där jäkla Åsa. Hon går omkring och är så stolt över sina stora tuttar som guppar upp och ner. Men när jag bara ville känna lite på dom så fick jag en örfil. Jävla subba, ge henne sparken!"

- "Du den där Lasse är framme och lockar varenda nyanställd att gå med i Facket. Han kan inte få vara kvar så att Facket börjar ställa för stora krav. Ge honom sparken!"

- "Vem i helvete är det som gått till lokaltidningen och berättat om dom där tunnorna som vi grävde ner i höstas? Jag gissar att det är den där bråkstaken Ulf, ge honom sparken!"

- "Du, den där Fredrik som förra hösten trillade ner från den där byggställningen vi fick billigt har fortfarande problem med ryggen. Han hänger inte med i tempot längre. Vi kan väl för helvete inte hjälpa att byggställningen var ett fuskbygge. Ge honom sparken så kan vi plocka in nån annan som hinner med bättre!"

- "Du jag har fått rapporter om att den där Siv ger kärringarna på avd 2 en extra portion av desserten när dom ber om det. Fan, om hon fortsätter med det och det sprider sig så blir det ju ingen vinst över, och då får jag ingen bonus. Ge henne sparken!"

Se'n kan man också få fler skratt när man läser reaktionerna från olika håll. Moderata Svenska Dagbladet har historiskt inte haft något negativt att säga om Centerns i allmänhet fientliga politik mot Facket. Men just nu ligger Centerpartiet ju risigt till hos Moderaterna. Centern har varit ytterst kritiska mot Moderaternas allt mer rasistiska politik gentemot icke-svenskar. Så då är kritiken mot CUF till och med härifrån hård. Centerpartiet har blivit ett fikarum för fjortisar har Peter Wennblad satt som rubrik på sin ledare i Svenska Dagbladet. Fast texten handlar inte om kritik mot förslaget om att slopa LAS förstås. Det handlar om allt annat för att kritisera Centern och Annie Lööf för att dom inte vill vara hejaklack till Moderaternas nyrasism!

Läs:
Cuf:s nya ordförande: Beklagar högerns val. - Aftonbladet
Ständig fika duger inte – därför vill vi avskaffa LAS. - Expressen
Cuf:s nya ordförande: Beklagar högerns val. - Helsingborgs Dagblad
Se Cuf:s video: "Hejdå las!" - Aftonbladet TV
Cuf:s ordförande: ”Jag kände för ett namn som var typiskt för en äldre”. - Aftonbladet
Britt-Marie piggade upp. - Moa Berglöf i Helsingborgs Dagblad
Kritiken efter CUF:s känga i Las-frågan. - Expressen
C-politikern Britt-Marie: ”Fikar inte hela dagarna”. - Svenska Dagbladet
Regeringen struntar också i Britt-Marie, 45. - Ann-Charlotte Marteus ledare i Expressen
Centerpartiet har blivit ett fikarum för fjortisar. - Peter Wennblad ledare i Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: