onsdag 26 maj 2021

Avskaffa karensdagen

» Permanent.

Kraven på att behålla avskaffandet av karensdagen även efter Coronapandemin ökar från allt fler håll. De flesta vettiga personer har insett att sjuknärvaro är ett mycket större problem än sjukfusk. Karensdagen gör att många som är sjuka väljer att ändå gå till jobbet eftersom dom inte anser att dom har råd att gå miste om pengarna. En effekt av det är att människor med olika former av smittsamma sjukdomar (allt från vanliga förkylningar till svårare sjukdomar) går till jobbet och smittar arbetskamrater eller kanske äldre på äldreboenden eller patienter på sjukhus osv. Det var just för att råda bot på detta som karensdagen avskaffades under Coronapandemin. Coronasjuka ska inte gå till jobbet eftersom dom inte anser sig ha råd att stanna hemma.

Jag blir så förbannad
Att gå till jobbet sjuk kan också försvåra sjukdomstillstånd eller skador. Karensdagen är helt enkelt en kontraproduktiv åtgärd som borgerliga politiker infört för att dom lever i den förnedrande tron att sjuka människor egentligen bara är lata och simulerar. Använder man piskan blir människor plötsligt friska tror dom.

Det är denna föraktfulla syn på sjuka som gör att t.ex. Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson omedelbart förkastar kraven på att permanent avskaffa karensdagen. Men den damen har en så föraktfull syn på sjuka att jag blir förbannad. Jag slutar alltså här innan jag riskerar att använda ord som inte hör hemma på en anständig blogg.

Avskaffa karensdagen - permanent!

Inga kommentarer: