lördag 1 maj 2021

Upp till kamp

» Mot privatiseringsraseriet.

I dag är det Första Maj, arbetarrörelsens traditionella demonstrationsdag. I mer 100 år är detta dagen då man mer eller mindre fritt kan protestera mot felaktigheter i samhället. Då man fritt kan kräva förändringar i vårt samhälle. Då man fritt kan bära ett plakat och vara förbannad.

Men för andra året i rad är det inga demonstrationståg som gäller. 1 Maj firas digitalt. Och det är INTE detsamma. Så är det bara!

Men jag är klar över vad jag hade skrivit på mitt plakat om jag varit ute.

Upp till kamp mot privatiseringsraseriet

» Det är detta privatiseringsraseri som gjort att den svenska Arbetsförmedlingen slaktas just nu när den skulle behövts mer än någonsin. Men istället ska det skapas en ny Marknad för intresserade entreprenörer att tjäna pengar på att lära arbetssökande att söka jobb och skriva jobbansökningar.

» Det är detta privatiseringsraseri som skapat det världsunika missfostret med den svenska kommersiella Marknadsskolan. Där möjligheten att tjäna pengar på börsnoterade skolkoncerner har blivit viktigare än att undervisa våra elever och förbereda dom inför arbetslivet.

» Det är detta privatiseringsraseri som ger oss regelbundna skandaler på privata äldreboenden där aktieutdelningen blir viktigare än en god omsorg om våra sköraste äldre.

» Det är detta privatiseringsraseri som skapat ett upphandlingsträsk inom offentlig verksamhet. Där kostnaderna för att administrera upphandlingar och överklagande av upphandlingar ofta kostar mer pengar än man kan tjäna på att välja lägsta anbud. Ett lägsta anbud som i sin tur betalas av personalen som i slutändan ska utföra arbetet. Aktieägarna ser till att dom får ut sin vinst oberoende av arbetsvillkoren.

» Det är detta privatiseringsraseri som resulterat i en insändare här i Åstorp från Lillemor: Det finns inte mycket kvar av det Activa som vi var så stolta över. Actíva är Åstorps kommuns arbetsmarknadsenhet. Här skapas meningsfull sysselsättning för allt från personer med olika funktionshinder till andra som har svårt att få någon sysselsättning. Bland annat har man kunnat hjälpa pensionärer med trädgårdsarbete och andra sysslor som dom inte längre själva klarar av. Det är slut med det. Man ska ju inte konkurrera med privata företag som ska tjäna slantar på skattesubventionerade RUT- och ROT-uppdrag.

Privatiseringsraseriet
» Det är detta privatiseringsraseri som skapat ett Postnord som ska konkurrera på en fri marknad med företag som kan plocka russinen ur kakan utan att ha någon som helst anledning för att ta ansvar för att ett fungerande postväsende är en förutsättning för att fungerande samhälle. Att, som jag såg för några dagar sedan, ett antal centerpartistiska politiker protestera mot att Postnord tvingas anpassa sig till verkligheten är pinsamt - för Centern. Jag säger bara Maud Olofsson! Den tidigare Centerordföranden som är huvudskyldig till att det ser ut som det gör.

» Det är detta privatiseringsraseri som nu är på väg att skapa kaos i vaccinationskampanjen i Skåne. När vi kommer till Fas 4 i vaccinationerna mot Covid-19 är det viktigare att upphandla vaccinationer från privata entreprenörer än att nå så många som möjligt med möjlighet att vaccinera sig.

Uppräkningen kan bli lång på effekterna av detta privatiseringsraseri som drivs från borgerliga partier. Där syftet inte är att skapa ett så bra samhälle som möjligt för medborgarna utan syftet är att skapa nya Marknader för drivna entreprenörer att tjäna pengar på. Även om effekten för medborgarna blir sämre.

Fast det är en del som demonstrerat i dag på 1 Maj. Trots restriktioner! För dom tror inte på Coronaviruset. Dom tror inte på att folk blir sjuka i Covid-19. Dom tror att allt är en konspiration av judar och Bill Gates och en del andra. Filip Sjöström som är en av männen bakom dumheterna här i Sverige hävdar att Covid-19 har inte lett till en ökad belastning på sjukvården. Covid-19 leder inte till en ökad dödlighet i förhållande till folkmängden. Covid-19 är inte värre än influensa. Han vet inte vad han snackar om! Det här är en grupp missnöjda haverister som håller på att tas över av högerextremister. Som jag förstår det så misslyckades man med att samla så många i Stockholm. Några hundra blev dom tydligen bara.

Läs:
Det finns inte mycket kvar av det Activa som vi var så stolta över. - Insändare i HD
Hundratals samlades för covid-protester. - Svenska Dagbladet
De styr det svenska coronamotståndet. - Aftonbladet
Högerextrema försöker ta över coronaprotesterna. - ETC
Dagen för den lydigaste av revolter. - Syre
Vad har vaccinmotståndarna bland nazisterna att göra?. - Syre

Inga kommentarer: