fredag 30 april 2021

Bli moderna

» Avskaffa rojalistfjäsket.

I dag fyller Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte 75 år. Familjeöverhuvud i Sveriges kanske mest framgångsrika invandrarfamilj. I mer än 200 år sedan dom invandrade till Sverige har familjen och dess närmaste ättlingar haft sin försörjning och sysselsättning tryggad utan att behöva skriva en jobbansökan eller gå på en jobbintervju. Jag gratulerar dig som jag gratulerar alla andra på sin födelsedag om jag får kännedom om det. På Facebook får jag ju en påminnelse om att skicka ett Grattis till alla mina vänner på Facebook. Men jag har inte fått någon vänförfrågan från dig Carl Gustaf Folke Hubertus så på Facebook är vi inte vänner. Att det är en blåblodig kunglighet kan man se på att han har fyra förnamn. Vanliga dödliga har bara två eller tre.

Hur som helst går det inte att missa födelsedagen. Alla anständiga och mindre anständiga media framför nyheten och hyllningarna så man hinner tröttna på dom redan innan själva födelsedagen.

Jag har alltid undrat om Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte och Silvia Renate Sommerlath tvingades genomgå samma byråkrati med Migrationsverket när Carl Gustaf Folke Hubertus skulle importera sin hustru Silvia Renate inför bröllopet som andra svenskar tvingas genomgå om dom blir förälskade i någon i ett annat land. Någon som dom vill gifta sig med och leva tillsammans med i Sverige. Det är ansökningar, utredningar om ifall förhållandet är seriöst och om maken kan försörja sin importerade hustru. Och medan allt detta pågår tvingas den partner som ska flytta till Sverige vara kvar i sitt hemland. Ansökan om uppehållstillstånd som anknytningsfall ska lämnas in på svenska ambassaden i hemlandet. Och sedan får man vänta där. Utredningen kan ta sin tid. Man måste ju utreda om det är ett seriöst förhållande!

Något säger mig att det fanns en liten genväg för just denna familj just pga det blåa blodet. Precis som det finns genvägar för familjen inom andra områden. Senast ju manifesterat när paret kunde smita före och få sina vaccinationsdoser långt innan andra i samma ålder kunde få sina. Dessutom behövde dom inte ställa sig i kön för sin vaccination utan vaccinatörerna (heter det så...?) gjorde utryckning till deras avsides belägna slott. Undrar förresten hur man gjorde med överblivna doser från flaskan? Det finns ju mer än två doser i en förpackning och inga doser ska ju förfaras. Chefer osv som också smitit före i kön har i många fall hotats med avsked. Undrar...

Som ni kanske förstår har jag inte mycket till övers för det otidsenliga rojalistiska svanseriet. Det hävdas ju att dom gör så'n stor nytta för Sverige, är så trevliga och ställer upp på så mycket. Det vore väl en ren skandal om dom INTE ställde upp och hälsade, åt middagar, skålade och pratade trevligt med andra makthavare. Dom har sedan dom föddes uppfostrats till det här. Dom har inget annat att göra. Dom har hela sitt liv tryggat utan att behöva tänka på något. Alla problem löser någon annan. Dom behöver inte oroa sig för att betala hyran, för att köpa mat, för att hinna dammsuga och putsa fönstren. Jag undrar om dom bäddar sängen själv?

Uppriktigt sagt skulle jag inte vilja byta heller. Jag skulle dock gärna ta emot min Medborgarlön med samma belopp och sedan få göra vad jag ville för pengarna.

Utse statsöverhuvud genom val - inte genom avel

Vill du gå med i Republikanska Föreningen så kostar det bara 250 kronor om året. Gör det!

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Inga kommentarer: