söndag 28 juli 2019

Abort

» Lars försöker dribbla bort

I ett debattinlägg i Aftonbladet försöker Kristdemokraternas Lars Adaktusson försvara sig mot kritik han fått från Vänsterpartiets Malin Björk i frågan om abort. Han gör detta skickligt genom att inte en enda gång nämna det som debatten handlar om. Han skriver helt enkelt om något annat!

- "Du hycklar om EU och aborträtten, Björk".

Vad debatten handlar om är det faktum att Lars Adaktusson vid i stort sett varje omröstning i EU-Parlamentet lyckats välja att rösta på ett sätt som stödjer abortmotståndet. Ett röstval vid ett dryga 20-tal tillfällen som, när det avslöjades, till och med resulterade i kritik från det Kristdemokratiska partiet. Lars Adaktusson fick också kritik från partiet för att han inte hållit partiet centralt informerade om hur han valt att rösta.

Lars Adaktusson
Istället handlar den gamla TV-reportern Lars Adaktussons rader om att kritisera Malin Björk för att hon valt att bosätta sig i Bryssel för att av miljöskäl flygpendla mindre mellan Bryssel och Sverige. Dessutom är Malin Björk en de få som accepterar att redovisa hur hon använder sina pengar från EU. I motsats till Lars Adaktusson som konsekvent röstat mot sådana krav. Därför kritiserar han nu Malin Björk för hur hon använt sina slantar. Utan att berätta om hur han själv använt sina.

Lars Adaktussons rader handlar också om inställningen till vad EU egentligen ska syssla med. Men, som sagt, inte några rader om det som Malin Björks kritik handlar om. Dvs att Lars Adaktusson valt att nästan konsekvent rösta mot abortpositiva frågor. Han hävdar att han ställer sig bakom partiets åsikt i abortfrågan. Som ju officiellt ska tolkas som att man ställer sig bakom den svenska abortlagstiftningen. Men samtidigt ställer sig ju partiet bakom olika krav som i praktiken kommer att begränsa rätten till abort. T.ex. frågan om samvetsfrihet. Dvs att barnmorskor av etiska eller religiösa skäl ska kunna vägra att utföra aborter och preventivmedelsrådgivning.

Personligen tycker jag att om man väljer ett yrke och får en anställning i det yrket så får man snällt utföra de arbetsuppgifter som ingår i jobbet. Man kan inte välja och vraka och bara göra det som passar en själv. Varken om man är barnmorska eller polis eller parkeringsvakt eller försäkringskassetjänsteman eller något annat. Man kan inte anföra några etiska eller religiösa skäl till att kunna välja och vraka mellan de jobb man vill göra och de man vägrar göra. Då får man helt enkelt byta jobb!

Tyvärr Lars Adaktusson! Mitt förtroende för dig har inte blivit bättre, det är fortsatt lågt - mycket lågt!

- "Nu måste vi ta striden mot Adaktussongänget".

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Slutreplik från Malin Björk
https://www.aftonbladet.se/debatt/a/8mjW0d/adaktusson-vagrar-sta-upp-for-abortratten