söndag 7 juli 2019

Jimmie slår till

» Veckans hycklare

Jag tror att jag ska utnämna de båda sverigedumokraterna Jimmie Åkesson och Julia Kronlid till månadens hycklare. Även om vi inte nått så långt in i månaden än så länge så tvivlar jag på att någon kan övertrumfa dom innan månaden är slut. Vad ligger då bakom denna utmärkelse? Jo, den här debattartikeln i dagens Svenska Dagbladet:

- "Kapa biståndet till homofientliga stater"!

Prideflagga
Varför tycker jag att detta handlar om hyckleri? Finns det något parti som utmärkt sig för att ha företrädare som framfört homofoba yttranden mer än just Sverigedumokraterna? Motioner om stopp för Pride-flaggor. Stopp för bidrag till organisationer i Sverige. Facebook och Twitterinlägg om "bögjävlar", "flator" osv. Men det är bra att Sverigedumokraterna nu ställer upp även på HBTQ-barrikaderna. Men, om man tar i på allvar mot alla sina egna homofoba medlemmar så riskerar det att bli tomt på medlemsmötena.

Jag hörde Jimmie Åkesson förklara att han nog dock inte skulle börja gå i Pride-tågen trots detta. Han misstänkte att han skulle "känna sig obekväm" där! Jo, det begriper jag. Om något parti utmärkt sig för homofobi så är det ju just Sverigedumokraterna. Dom har förtjänat Hyckleriutmärkelsen.

Sverigedumokraterna är välkomna i Pride-tågen!

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

https://www.svd.se/s-att-dra-in-bistandet-ar-inte-en-losning (S)
https://www.svd.se/ar-sd-beredda-pa-en-helomvandning (M)