måndag 29 juli 2019

Pang pang

» Våldet härskar

När Donald Trump twittrande försöker lägga sig i det svenska rättsväsendet så antydde han bland att brottsligheten i Sverige skulle vara speciell. - "Sweden should focus on its real crime problem" skrev han bland annat. Kanske ska Donald Trump börja med att göra något åt brottsligheten och mördandet i USA istället. Nyheter om masskjutningar från USA hör till de regelbundet återkommande nyheterna.

Non Violence
I dag kan vi höra och läsa om det senaste. En eller flera personer började skjuta vilt på en matfestival i Kalifornien. Minst 3 oskyldiga sköts ihjäl medan ett 20-tal blev skadade. Det är verkligen dags för USA att ta tag i vapenlagarna. Ju fler vapen som finns ute, desto fler blir använda. Så är det bara. Det begriper i stort sett alla - förutom amerikanerna. Mordnivåerna i USA ligger på nivåer som vi i Sverige inte ens kan drömma mardrömmar om. Men att skjutandet ökar när det finns mer vapen kan vi även se i Sverige. Under inbördeskriget i Jugoslavien pumpade alla som kunde det in vapen till de olika sidorna. Vapen som i dag strömmar ut i Europa som illegala vapen.

På tal om våld så ser jag att en utvärdering av hur våldet utvecklats i länder när invandringen ökat visar att terrorbrotten ökar. Men det är inte, som man kan tro, att när det kommer fler immigranter från muslimska länder så ökar den islamistiska terrorn. Det är nämligen inte den som ökar, utan det är den högerextrema terrorismen som ökar! Journal of Global Security Studies

Inga kommentarer: