torsdag 11 juli 2019

Lika behandling

» Vi är alla födda lika

Fast det är klart. En del är ju födda lite MER lika än alla andra. Vi är alla lika mycket värda, har alla samma skyldigheter och rättigheter. Vi bor helt enkelt i ett demokratiskt samhälle. Fast sedan finns det några som är födda lite annorlunda än alla vi andra, som är födda med lite större värde, som är födda med lite mer rättigheter än andra. Och kanske lite färre skyldigheter också. Men, vi bor ju fortfarande i ett demokratiskt samhälle där alla är lika mycket värda! Eller?

Vad får mig till ha så här djupa funderingar? Jo, jag ser att lillprinsessan Estelle tydligen gillar Metallica. Den kungliga smaken är ju lite si så där! Hur som helst ville tydligen den lilla 7-åringen passa på att gå på konsert med Metallica på Ullevi i Göteborg. Så hon tar mamma och pappa med sig och vill se på konserten. Nu är det så att det är en 13-års gräns på ett sådan här ganska högljutt arrangemang. Är du under 13 år så släpps man helt enkelt inte in. Inte ens i sällskap med vuxna. Det var många besvikna barn som ännu inte hunnit bli tonåringar som avvisade tillsammans med sina lika besvikna föräldrar. 13-års gränsen gäller - för ALLA!

Nä, inte riktigt för alla. Det finns undantag, men då gäller det att ha blått blod. För lilla sessan Estelle med mamma och pappa öppnade man upp en speciell loge som inte användes normalt. Nå'n måtta med att hålla på reglerna får det väl ändå vara? Inte kan man vägra en kunglig person inträde bara för att dom inte uppfyller ålderskrav. 7-åriga kungligheter är ju värda minst en vanlig vuxen från den allmänna pöbeln.

Arrangörerna Live Nation hänvisar till att kungligheterna vistades i en speciellt uppöppnad loge. - "Detta är en plats på Ullevi som inte finns tillgänglig till försäljning på evenemang" påpekar man från Live Nation. Alltså inte för den vanliga pöbeln! - "I och med att kronprinsessparet och prinsessan Estelle var i en loge så var det enligt reglerna korrekt" menar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Fast det håller inte Göteborgs miljöförvaltning med om och kräver svar från arrangören om hur det här har gått till. - "Det finns inga undantagsregler för loger eller andra utrymmen på Ullevi". Vi andra begriper hur det har gått till utan några speciella förklaringar. Inte kan man vägra en kunglighet inträde som kommer spontant bara för sådana dumma regler som åldersgränser eller fullsatt. Kommer det blåblodiga så fixar man det. Problem är till för att lösas, allra helst om det handlar om blåblodiga.

Vi vet att vi alla är skapade lika - men en del skapades bara lite mer lika!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Lite lästips:
Aftonbladet
Expressen
Expressen

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

Det är av största vikt att kungligheterna kan vistas bland vanligt folk. Alltså lyckas arrangören och miljöförvaltningen gemensamt med kungahuset komma fram till att den plats där lilla Estelle vistades inte var publikområde utan arbetsplats för arrangören. Det var ju tur att det lyckades lösa sig! Fast då bör ju Knugahuset begära pengarna tillbaka eftersom dom inte fick någon publikplats. För dom har väl betalt för sig?
https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/RRaJ0O/miljoforvaltningens-besked-efter-metallica-konserten