lördag 13 juli 2019

SverigeDUMokraterna

» Be en bön!

För ett antal veckor sedan tog jag upp ett av alla de korkade beslut som fattats i de kommuner där Sverigedumokraterna hamnar i maktposition. Att man från det håller kommer med förslag tydligt riktade mot just invandrare i allmänhet och muslimska sådana i synnerhet är inget som förvånar. Det är ju liksom hela syftet med partiet som lider av en rädsla för andra människor. En rädsla som resulterar i ett hat. Alltså inget som förvånar.

Det som förvånar är när Moderaterna och Kristdemokraterna jamsar med i denna rädsla / hat. I motsats till Sverigedumokraterna så ser jag i varje fall Moderaterna och Kristdemokraterna som seriösa politiska partier. Vi tycker olika i de flesta frågor, jag köper inte deras beskrivning av verkligheten och därmed inte heller deras krav och lösningar. Men, det är i varje fall seriösa och demokratiska partier. I motsats till Sverigedumokraterna som inte är seriösa, och som befolkas av representanter som.... Jag vill inte skriva ner de ord som beskriver partiets representanter och supportrar.

Sverigedumokrater
Låt mig alltså än en gång ta upp det beslut som fattats i Bromölla kommun av styrande Sverigedumokrater. En majoritet i Kommunstyrelsen i Bromölla (bestående av 5 SD, 2 M samt 1 från ett lokalt part) beslutade då att "bönestund på betald arbetstid inte är tillåtet". Röstade Nej gjorde 5 från Socialdemokraterna och 2 från Liberalerna. Det ska alltså poängteras att det är just att be en bön som är förbjudet. Inte att ta en kopp kaffe, inte att ta rökpaus, inte att snacka lite skit med arbetskollegan, inte att kolla något privat på sociala medier osv.

Om det är ett problem med att en anställd tar onödigt långa pauser från arbetet istället för att sköta jobbet så är det en fråga för arbetsledaren att ta upp. Sedan kvittar det om detta "smitande från jobbet" beror på långa bönestunder, långa rökpauser, långa kaffepauser eller vad man nu smiter från jobbet för att göra. Däremot har vi alla rätt att ta kortare pauser från jobbet för att sedan kanske sköta jobbet bättre. Sedan måste det kvitta om man går på toa, dricker något, berättar för en kollega om vad hunden där hemma hittade på, tar en rökpaus - eller ber en bön till sin gud.

Men nu är det alltså Sverigedumokraterna det handlar om. Då handlar det om att ge utlopp för sitt invandrarhat. Alltså skapas det ett problem som oftast inte finns för att sedan kunna fatta ett beslut som är riktat mot den grupp man hyser ett så stort hat mot.

Protesterna mot klavertrampet i Bromölla har varit intensiva. Judiska grupper, kristna grupper och helt vanliga sansade människor är kritiska. Ett "böneförbud" drabbar ju blint, oberoende av religion. Även om Sverigedumokraterna naturligtvis är ute efter just muslimer. Socialsekreteraren Pernilla Franklin i Bromölla har anmält sig själv till arbetsgivaren Bromölla kommun och erkänt att hon ofta ber en bön i arbetet. Hon är kristen och jobbar tydligen bland annat med omhändertagande av barn. Ett arbete som ofta kan vara mycket psykiskt påfrestande. Jag har, trots att jag är "ateist", en stor förståelse för att man i hennes situation kan känna styrka i att be en bön om vägledning för att orka fatta korrekta beslut. Men när Sverigedumokraterna styr handlar det bara om pang på rödbetan utan eftertanke. Och det skrämmande är att seriösa partier som Moderaterna och Kristdemokraterna i många fall väljer att följa efter. DET är egentligen den stora skandalen!

Det ska påpekas att i de flesta kommuner i landet har dessa högerpartier (alltså M och KD) valt att fortsätta med att vara seriösa. Låt mig ta ett exempel från min grannkommun Klippan. När det där nyligen var dags för beslut om att ge ett nytt kulturbidrag för arrangerandet av årets Punkfestival sade Sverigedumokraterna Nej. Men man var ensamma om detta. Motivet till SD:s Nej var att vid förra årets musikfestival hade ett av banden yttrat sig ytterst kritiskt mot Sverigedumokraterna. Alltså ansåg SD att arrangörerna inte skulle få några bidrag till årets festival. Kan ni tänka er ramaskriet om Socialdemokraterna skulle stoppa bidrag till ett arrangemang för att någon under förra årets arrangemang hade kritiserat Socialdemokraterna? Det hela är bara ännu ett exempel på att Sverigedumokraterna inte är ett seriöst politiskt parti och att man inte har begripit vad demokrati är.

SD får fortsätta att benämnas Sverigedumokraterna. Dom är inte demokratiska utan bara dumma!

Inga kommentarer: