måndag 24 juni 2019

Om rasismen

» Lika för alla?

I en debattartikel i Kvällspesten från moderaten Torbjörn Tegnhammar i Malmö uppmanar han: - "Låt oss gemensamt arbeta mot judehatet, S". Något som jag tycker är en perfekt idé. - "Många vågar inte bära judiska symboler offentligt på Malmös gator" skriver han bland annat. Något som är skrämmande.

Som sagt, det är en utmärkt idé att alla partierna i Skåne gemensamt deklarerar att det är en självklarhet att judar ska kunna gå klädda i judiska symboler och judisk klädsel offentligt utan att på något sätt utsättas för risken för trakasserier och glåpord. Om vi alla gör klart att vi står bakom detta visar vi för den lilla minoritet (som det lyckligtvis är) som har den här typen av rasistisk syn på vår omvärld att vi inte tolererar deras rasism.

Samtidigt hoppas jag att Torbjörn Tegnhammar har alla sina partivänner i Skåne med på den synen, och att den naturligtvis gäller även andra religioner eller kulturer. Att muslimer ska kunna gå fritt runt i vårt samhälle klädda i muslimska kläder eller med muslimska symboler. Att romer ska kunna gå fritt runt klädd i romsk klädsel utan att utsättas för trakasserier.

För det håller du väl med om? Var och en har rätt att gå omkring i samhället iklädd sina egna religiösa symboler. Oberoende av om du är Jude, Katolsk munk, Rom, Amish, Muslim, Buddhist eller hur du nu vill uttrycka din tro och ditt ursprung. Håller du med Torbjörn?

Jag älskar er

Inga kommentarer: