måndag 3 juni 2019

Pajasen i Blekinge

» Jag håller med Pilthammar!

Visst kan det låta som om jag fått en lätt hjärnblödning när jag skriver så i rubriken. Jag kan förstå om en del regelbundna läsare av Sven Tycker börja tro att jag fått hjärnsläpp. Men, jag vill lugna er. Det är inte så farligt som det låter, det handlar om en undring som hon har och som jag kan hålla med om.

Ska vi börja med att berätta vem Emilie Pilthammar är, för de som mot förmodan missat detta. Första gången Emilie Pilthammar skapade rubriker utanför hemorten Sölvesborg i Blekinge var väl när hon tillsammans med sitt parti Moderaterna beslutade att efter valet skapa ett politiskt styre i Sölvesborg tillsammans med sin kompis Louise Erixon i Sverigedumokraterna, Kristdemokraterna och ett lokalt litet parti. Den lösningen var man först i Sverige med. Sedan följde ju fler kommuner här nere i Skåne där Moderaterna tyckte att det parti som låg närmast var Sverigedumokraterna. Louise Erixon, som för övrigt är sambo med SD:s partiledare Jimmie Åkesson, blev kommunstyrelsens ordförande.

Centralt var den moderata partiledningen inte överförtjusta! Emilie Pilthammars förtjusning i Sverigedumokraterna är dock äldre än så. Emilie Pilthammars vänskap med Louise Erixon och Jimmie Åkesson är mycket äldre än så. Och Moderaternas bekymmer med kopplingarna är nästan lika gamla.

Kort efter lyckades Emilie Pilthammar och hennes styrande tillsammans med SD skapa nya rubriker. Sölvesborg beslutade att återinföra den gamla avskaffade titeln Borgmästare. Dom tyckte väl att det var tjusigt att kalla Kommunfullmäktiges ordförande för detta. Ingen annan kommun i vårt avlånga land har följt efter.

Efter detta har Sölvesborg fortsatt i de SD-influerade fotspåren. Ett beslut om tiggeriförbud har dock ännu inte gått igenom eftersom oppositionen lyckades få till en återremiss, något som inte kräver majoritet. Vänskapen mellan Emilie och Louise har dock fortsatt att ge utslag i Sölvesborgs lokalpolitik. Till Moderaternas och Kristdemokraternas centrala förtvivlan och Sverigedumokraternas stora lycka. Biblioteken ska till exempel sluta hålla böcker på främmande språk. Hemskheter kan ju tänkas stå i dom som vi inte begriper.

Emilie Pilthammar
De stora problemen för fr Pilthammar började dock när hon under flera dagar på sociala medier försvarade sverigedumokraternas EU-politiker Peter Lundgrens sexuella övergrepp när han avslöjades med att i onyktert tillstånd ha stoppat handen innanför BH:n på en partikollega. Fr Pilthammar tyckte, som så många andra SD-supportrar, att det hela inte var något att bråka om. Och hon tyckte det var helt fel att det gjordes en polisanmälan. Så i flera dagar var hon upprörd över skriverierna och den polisanmälan som gjordes.

Till slut tyckte hon att det var en god idé att använda sig av ironi för att få fram sin åsikt. Hon tyckte att det var en bra idé att fingera lite gruppsex bara för att visa att alla har lite olika böjelser. Hur som helst så kan vi på bilden se Emilie antyda att hon ger oralsex till en av Sölvesborgs manliga politiker samtidigt som en annan kn-llar henne bakifrån. Vem som tagit bilden har aldrig framgått. Hur som helst tyckte Emilie Pitthammar att det var ett alldeles perfekt inlägg i debatten om sexuella övergrepp att lägga ut bilden på Facebook. Hon hävdar att hon var helt nykter!

Nu blev det hela inte det succéartade inlägg i debatten som hon tänkt. Det dröjde inte lång tid innan hennes båda manliga kollegor (en SD och en M) tvingades avgå från sina politiska uppdrag. Strax efter kände sig Emilie Pilthammar tvingad att göra det samma. Samtidigt som hon tog bort bilden igen och beslutade sig för att helt lämna Moderaterna. Vilket var ett taktiskt drag för att slippa bli utesluten.

Så har vi då kommit fram till där vi började. Hur kan jag då hålla med den här politikerpajasen? Jo, i en intervju i Svenska Dagbladet ställer Emilie Pilthammar frågan: - "Varför får Kristersson sitta kvar?" Och det är alltså denna fråga som jag i viss mån kan hålla med om. Ulf Kristersson har ju inte direkt rosat marknaden heller. Egentligen är det underligt att Moderaterna valde att välja en partiledare med alla de skandaler bakom sig som Ulf Kristersson har. Jag tror att vi så småningom kommer att få avslöjat hur stort ansvar Ulf Kristersson personligen hade i kampanjen för att avsätta Anna Kinberg Batra. I sin jakt på Makten! Där han ju misslyckades att komma åt statsministerposten som ju var hans mål.

Men, det var Emilie Pilthammar det skulle handla om. I Intervjun berättar Emilie Pilthammar att hon inte utesluter att göra politisk comeback. Fast då inte som moderat tydligen. Om det inte sker en total revolution inom Moderaterna så är hon uppenbarligen klar med det partiet. Hon förnekar också att det skulle kunna vara som sverigedumokrat hon skulle återkomma. Uppenbart är att hon tycker att SD är för mycket vänster! Jo, i princip är det ju det hon säger när hon hävdar att Sverigedumokraterna är alldeles för socialkonservativa för henne. Min gissning är att Emilie Pilthammar gör ett försök att komma tillbaka inom politiken i god tid till nästa val som ledare för ett helt eget personligt parti långt ute på högerkanten inom alla områden man kan tänka sig. Eller om Ebba Busch Thor med sin vapenbroder Lars Adaktusson driver KD ännu längre åt höger så kanske en comeback som kristdemokrat kan bli aktuell.

Låt oss hoppas att vi slipper allt!

För övrigt ska vi se hur det går med M+SD+Kd+SOL samarbetet i Sölvesborg när kompisarna Emilie och Louise inte kan styra tillsammans. Dom båda hävdar att det kommer att fortsätta utan problem, men det finns dom som tror annorlunda.

Inga kommentarer: