onsdag 5 juni 2019

Alla vänners dag

» Om Sverigedumokratisk moral

Egentligen borde jag satt rubriken som: Om Sverigedumokraternas brist på moral. Men det blir lite för långt att ha som rubrik. Regelbundet avslöjas nya skandaler med sverigedumokratiska politiker inblandade. Det tar liksom aldrig slut. Jag kan av detta faktum inte dra någon annan slutsats än att det Sverigedumokratiska partiet är överlusat med klantar, pajasar, omoraliska idioter och allmänt olämpliga individer.

Va?
Det har inte gått så lång tid sedan SD:s ledande EU-politiker Peter Lundgren avslöjats med sexuella övergrepp mot en partikamrat. Den partikollega som avslöjade det hela fick sparken, men Peter Lundgren fortsatte partiledningen att ha förtroende för eftersom han ju bett om förlåtelse och dessutom ju var full när han stoppade handen innanför BH:n på sin kvinnliga partikamrat. Det hela pekade på en ny inriktning på kriminalvård, ber man om förlåtelse när man avslöjas så är allt förlåtet.

Den just nu aktuella Sverigedumokratiska klavertramparen är Patrick Reslow från Malmö. Reslow valdes ursprungligen in i Riksdagen som representant för Moderaterna 2010. 2014 återvaldes han - fortfarande som moderat. Men 2017 beslutade han sig plötsligt för att byta parti i Riksdagen och gick istället med i Sverigedumokraterna. 2018 återvaldes han, men nu som Sverigedumokrat.

Patrick Reslow lämnade Moderaterna efter en lång intern strid inom Moderaterna i Malmö. Där Reslow först tvingades avgå som ordförande för Moderaterna. En tid efter detta kallade Jimmie Åkesson till presskonferens och berättade jublande att Patrick Reslow nu bytt parti. Elaka tungor hävdar att huvudskälet till detta var att han med största sannolikhet skulle petas från Riksdagslistan av Moderaterna. Så här kommenterade ledningen för Malmömoderaterna hans övergång:

- "Har man den människosynen och de värderingarna så ska man inte vara med i Moderaterna. Moderaterna i Malmö har inga bruna tendenser över huvud taget, så jag förstår att man inte känner sig hemma där om man har de värderingarna."

Men huvudskälet till att jag nämner Patrick Reslow nu är Aftonbladets avslöjande av hur Patrick Reslow missbrukat Riksdagens reseersättningar och traktamenten. Aftonbladet avslöjar hur Patrick Reslow åker runt "i tjänsten" och bokar hotellrum för två vuxna och ett barn. Samtidigt råkar hustrun ta ledigt från jobbet. Fast enligt Reslow så har hon inte alls följt med på några resor. Som handlar om allt från Almedalen till Singapore. Fast han vill inte riktigt berätta vad det är för kvinna och barn han passat på att dela hotellrum med på Riksdagens bekostnad (dvs vi skattebetalare).

Men, någon brist på förtroende från SD:s partiledning kan vi inte utläsa.

Stygghet & Stagnation

Läs mer:
22 jobbresor Patrick Reslow inte vill prata om
Reslow talar såklart inte sanning om sina resor
Polisförhör om SD-toppen – vittne kan avslöja Reslow
Kritiken växer - Obegripligt att SD låter Reslow vara kvar

Inga kommentarer: