söndag 30 juni 2019

Patriot

» Heja Sverige

Sverige gick till semifinal i fotbolls-VM! Något som det verkligen finns anledning att fira. Fantastiskt bra gjort av töserna att klå Tyskland. Som väl trots allt var att ses som favoriter. Jag är inte särdeles idrottsintresserad. Jag skulle inte offra något annat för att få titta på sport. Varken live eller på TV. Men ibland kan man väl få vara lite patriot och nationalist. Samtidigt också kul att se alla integrerade invandrare som kämpar för den svenska äran lika bra som de infödda svenskarna. Som kanske är invandrare i 2:a. 3:e, 4:e led osv.

Heja Sverige
Jag har tillbringat några timmar både på lördagen och i dag på söndagen med att stå och hjälpa till vid Vänsterpartiets stånd i samband med den lokala "Knallemarknaden" inne i Åstorps centrum - Torparedagarna. Och jag kan konstatera att den svenska demokratin fungerar fantastiskt bra egentligen. Vi kan ha helt olika politisk åsikt, men kan prata och umgås med varandra på ett anständigt sätt över partigränserna. Vi tycker helt olika, men kan vara kollegor, vänner och umgås på ett anständigt sätt. Alla lokala partier var representerade med sina stånd placerade lite här och var mellan försäljarna av countrymusik, leksaker, väskor, godis, munkar, frukt, nötter, kepsar och allt annat möjligt och omöjligt. Vårt grannstånd sålde i sommarhettan bland annat "Miljövänlig AC - kräver inga batterier". Dvs man sålde äkta solfjädrar från Kina...

Men politiker av olika ideologi kan umgås på ett anständigt sätt. Erbjuda praktisk hjälp över de ideologiska gränserna, diskutera precis allt på ett anständigt sätt. Jag hade en lång diskussion om släktforskning med en av kristdemokraterna. Vi kan diskutera precis allt utan att bli ovänner.

Det enda egentliga "intermezzot" var väl egentligen det där SD-trollet som ville diskutera läget i Sverige. Fast "diskutera" var inte det han ville göra, utan bara högljutt hålla en föreläsning om det fruktansvärda läget i Sverige. Ni vet alla dom där invandrarna som inte tar seden dit dom kommer och allt det andra hemska med att inte kunna fira svenska högtider. Sverige är ett kristet land så här ska inte finnas några moskéer, och här ska inte firas några utländska högtider. Vi lyckades aldrig få en syl i vädret och undra hur det är med frikyrkor, katolska kyrkan eller synagogor i Sverige. Eller kyrkor i främst muslimska länder som t.ex. Egypten. Det är många "muslimska" länder där det bor mer eller mindre stora kristna minoriteter. Jag fick inte heller chans att fråga om han då tog avstånd från svenskars midsommarfirande i Thailand, Portugal eller USA. Det gick inte att få en syl i vädret. Jag kan tänka hur han fungerar på nätet! Hur som helst tyckte jag synd om hans unga son som gick en bit efter och verkade skämmas.

Hur som helst - Heja Sverige! Sverige är trots allt en välfungerande demokrati och vi lever i ett samhälle som trots allt är bra att leva i. Det finns mycket som kan bli bättre, och det är det demokratin handlar om. Att olika partier försöker övertyga väljarna om att deras lösning är den bästa. Sedan umgås vi på ett anständigt sätt och kompromissar oss fram till den bästa lösningen som kan nås. Eller möjligen den minst dåliga lösningen som kan få stöd.

Inga kommentarer: