söndag 16 juni 2019

Alfapet

» Lycka till

Jag tänkte jag skulle ge er en chans att spela Alfapet. Ni får en massa bokstäver här under. Kan ni skapa ett ord med alla bokstäverna? Den som lyckas ska få en minnesplats! Jag har alltså plockat ut lite aktuella nyhetsnotiser och försökt fundera över vad det egentligen innebär. Lycka till!

¤ Fimpar slänger rökare fritt omkring sig. Under ett par dagar har frivilliga plockat 14.000 fimpar på några gränder i Gamla Stan i Stockholm. - "Vi är ute efter att erbjuda rökarna ett nytt beteende, det börjar gå överstyr. De kan inte fortsätta att slänga fimparna på marken," så säger arrangörerna. Jag är pessimist. Det är uppenbart att tobaken skadar hjärnan och gör rökaren hänsynslös!

¤ Åt rätt håll. Enligt polisens statistik så skedde det 2017 färre bombningar och skjutningar i Malmö än året innan. 2018 skedde det ännu färre. Och än så länge i år så fortsätter antalet bombningar och skjutningar att minska. Fast så låter det inte när politiker försöker ta poäng på folks rädsla. Då ökar farorna. De faror som ökar är döden i trafiken och på arbetsplatserna.

¤ Massmördare. Aftonbladet ägnar i dag fyra sidor åt en av de värsta massmördarna vi haft i Sverige. Det är 25 år sedan som militären Mattias Flink berusad, svartsjuk och deprimerad sköt ihjäl 7 personer i Falun med sin egen militära AK5:a. Det var alltså ingen invandrare som man hade kunnat tro med tanke på att han sköt ihjäl helt oskyldiga människor som kom i vägen.

¤ En annan militär berättar Aftonbladet om i dag som misstänks för att ha agerat hallick åt sin sambo som han tvingade till prostitution. Medan han själv satt i TV och kommenterade svensk säkerhetspolitik tvingades sambon sälja sextjänster till svenska näringslivstoppar och höga militärer. Samvete? Moral?

¤ Det händer att jag skäms. Min erfarenhet av svensk asylpolitik genom arbete på Migrationsverkets Förvar är att detta inte bara präglas av mänsklig asylpolitik utan tyvärr lika mycket av signalpolitik. Jag har på Förvaret träffat personer som jag är glad över att dom utvisas från Sverige, men också personer där jag skämts för svensk asylpolitik.

¤ Alliansen kan krossas - igen, gråter Göran Eriksson i Svenska Dagbladet. Det är regeringens kommande utredning av den kommande asylpolitiken som oroar Göran Eriksson. Men Göran behöver inte vara orolig. Högeralliansen kan inte krossas mer än den redan är. KD och M har anslutit sig till SD:s rädsla.

¤ Sara Netanyahu (Benjamin Netanyahus hustru) erkänner att hon missbrukat den israeliska statens pengar. Och har lovat att betala tillbaka slantarna. Hon erkänner för att slippa ställas inför domstol. Nu väntar vi bara på att maken Benjamin Netanyahu ställs inför skranket för korruption.

¤ Östergötland ska få ett nytt munkkloster. Två stycken till och med. Det första blir tydligen i Motala. Jag undrar om Sverigedumokraterna i Motala kommer att skriva en motion om att förbjuda religiös klädsel på offentlig plats?

¤ Cyberattacker är väl något som vi förknippar med ryska nättroll. Nu ser jag att USA ska satsa mer på just cyberattacker för att på så sätt kunna slå ut t.ex. rysk kraftproduktion och kraftdistribution. Skulle man inte kunna utrusta Trump och Putin med varsin handkontroll och så kunde dom spela något blodigt dataspel mot varandra istället över nätet?

¤ Blondinbella kallar hon sig inte längre. Isabella Löwengrip lämnar nu Sverige och det svenska språket. Hon ska flytta till New York för att satsa på att bli världens mäktigaste näringslivskvinna. Det måste kännas skönt att slippa det usla svenska näringslivsklimatet där det inte går att tjäna några pengar och istället få uppleva det amerikanska himmelriket istället. Lycka till!

Inga kommentarer: