onsdag 11 december 2013

Mer om Sverige"demokrater"

Avpixlat behöver pengar? Kent Ekeroth behöver tydligen pengar. Dagens Nyheter har nämligen publicerat ett antal bilder som visar när Kent och hans vänner rejält på pickalurven viftar runt med järnrör. Och Sverigedemokraten Kent Ekeroth hävdar att han har rätt till bilderna, och när DN nu publicerat bilderna så har man brutit mot upphovsrätten hävdar han. Nu vill därför Kent Ekeroth, som ju är en av de verkligen "moderata" Sverigedemokraterna som inte hotas av Jimmie Åkessons "nolltolerans, ha närmare 70.000 kronor av DN för bilderna. Den troliga förklaringen är att Kent Ekeroth behöver pengar till sitt projekt Avpixlat. Se Dagens Juridik, Dagens Media och Resumé. Annars ser jag att Gudrun Schyman håller på att samla in pengar för att betala för en motannons till den annons som just DN subventionerade för det främlingsfientliga bokförlag som nyligen publicerade en helsidesannons med diverse påståenden tagna ur sitt sammanhang. Mitt tips till Dagens Nyheter är att man använder de 70.000 som Kent Ekeroth vill ha till att hjälpa Gudrun Schyman att publicera sin motannons i tidningen. Ni får tipset gratis!

En framgång för demokratin: I dag tog Riksdagen beslut helt enligt vad en majoritet av de folkvalda tycker och vad svenska folket tycker när man beslutade att inte använda ett antal miljarder av våra gemensamma pengar till att sänka skatten för den del av befolkningen som har det bäst ställt. Eftersom Sverigedemokraterna för en gångs skull INTE stödde Högerregeringen gick förslaget från de Rödgröna igenom. I allmänhet röstar ju Sverigedemokraterna med Högerregeringen men nu stödda man dom inte och upprördheten inom borgerligheten är stor över att en minoritetsregering inte får igenom sina förslag.

Även Centern har visst inflytande: Ibland är jag elak och påpekar att det vi har är en Moderatregering med tre små lydpartier. Men man ska vara rättvis för just nu har Centern faktiskt fått igenom ett eget förslag. Jägarlobbyn har nämligen fått sina vänner inom Centerpartiet att driva igenom en rejäl minskning av antalet rovdjur i den svenska naturen. Antalet vargar, lodjur, björnar och havsörnar ska därför minskas eftersom dom är en konkurrenter till jägarna om bytesviltet. Jägarlobbyns önskemål drevs naturligtvis igenom med hjälp av Sverigedemokraterna - som de mesta annat som Högerregeringen får igenom!

Sven är stark
Ett önsketänkande: En "konstnär" som Sven Tycker har mycket svårt för är Lars Vilks. Och det handlar inte om hans Mohammed som rondellhund. Det struntar jag i. Även religioner får finna sig i kritik och ironi. Och om Lars Vilks vill visa sin åsikt som islamofob på detta viset så säger det mer om hans omdöme som konstnär än annat. Lars Vilks är en konstnär som är helt beroende av att få publicitet. Alltså måste han lite då och då hitta på något så att det blir nya rubriker. Nä, min motvilja handlar om hans tro att man om man kallar sig konstnär så står man över lagen. Lagar som gäller andra gäller inte konstnärer verkar han tycka. Kullaberg är ett naturreservat här i Skåne, här ska inte byggas och förändras utan det är naturen som bestämmer. Detta skiter dock Lars Vilks i som istället har ockuperat delar av naturreservatet för att bygga ett antal av sina "konstverk". Nyligen dömdes han dock för brott mot lagarna i naturreservatet sedan de poliser som har som uppgift att skydda honom tröttnat på honom när han fällde träd inne i naturreservatet för att få mer virke till ett av sina "konstverk", som han hävdar byggs av drivved. Nu ser jag att naturen (dvs stormen Sven) tagit ut sin hämnd på en del av hans anskrämliga "konstverk". Men det skiter naturligtvis Lars Vilks i utan han ska bygga upp det igen - inne i Naturreservatet!

Inga kommentarer: