lördag 7 december 2013

Sven

Spydigheter: Om man heter Sven och är mitt bland alla som drabbats av stormen Sven så får man ju vara beredd på spydigheter och sarkastiska gliringar. Min undran är om man kan stämma skribenten för de här raderna: - "Dum, korkad, lurad, bedragen. Det är synonymer på blåst. Kanske säger det något om Sven."

Rasisterna och Nelson Mandela: När man läser vad den Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat skriver blir man mörkrädd. Rasismen är fortfarande ständigt närvarande inom vissa kretsar i vårt land. Och det gör mig illamående när man ser att dessa vidriga rader spritts från en sajt som står en ledande medlem av Sverigedemokraterna så nära. Det måste vara så att Kent Ekeroth har någon speciell sorts undantag från Jimmie Åkessons uttalade "Nolltolerans". Det får en att än en gång undra om denna "Nolltolerans" bara är taktik och inte beror på att Jimmie Åkesson vuxit upp. När han en gång anslöt sig till Sverigedemokraterna var detta en liten sekt där Hitlerhälsningar var vanliga. Men han valde då att ansluta sig trots detta. Är förändringen taktik eller vad? Att sådana som Kent Ekeroth tillåts fortsätta härja får mig att fundera ytterligare.

För några dagar sedan var jag ju kritisk till Moderaten Maria Abrahamsson syn på vem som verkligen är höginkomsttagare. Och Maria fick tydligen en hel del kommentarer på sina underliga rader. Men, Maria ska ha all heder för att hon i dag är en av få Moderater som erkänner den ganska mörka historia som dagens Moderata parti bär på när det gäller Nelson Mandela. Hon skriver på sin blogg och berättar hur hon när hon anställdes på Moderaternas kansli i mitten av 1990-talet blev kallad för kommunist när hon berättade att Nelson Mandela var en av hennes idoler. Som sagt Moderaterna bär på en hel del som dom har anledning att skämmas för. Men man vill inte erkänna detta. Att höra Carl Bildt i dag hylla Nelson Mandela känns mest som hyckleri om man tänker på vad han tyckte om det svenska stödet för Nelson Mandela och ANC mot Apartheidregimen i Sydafrika på den tiden. Jag tycker det hade varit mer klädsamt att du hållit tyst Calle! Eller erkänt att du ändrat åsikt sedan dess.

Själv blev jag beskylld för att sprida dimma när jag i går skrev om Nelson Mandela och rasisternas spridande av lögner. Det här rör sig om människor som är så förblindande att det inte går att debattera med fakta.

Inga kommentarer: