måndag 9 december 2013

Och nästa

Väljarundersökningar fortsätter rasa in: Dagens undersökning görs av Demoskop och publiceras av Metro. Enligt denna utökar de Rödgröna sin ledning över Högeralliansen och får 49,5%. Hela högerblocket inklusive Sverigedemokraterna får lika mycket, 49,5% men Stridshingstens eget Moderaterna + lydpartierna får bara 36,7% och då får man lägga till att både Centern och Kristdemokraterna skulle åkt ut. Socialdemokraterna ökar till 33,1% (+0,6) medan Miljöpartiet ökar till 9,2% (+0,9). Vänsterpartiet har här en mindre minskning till 7,2% (-0,3). På den högra planhalvan fortsätter Moderaterna sin kräftgång till 23,8% (-2,0) medan Folkpartiet har en liten uppgång till 6,3% (+0,3). Centern rasar rejält ner under jorden till 3,0% (-1,5) medan Kristdemokraterna har en mindre uppgång till 3,7% (+0,7) men det räcker inte för att ta sig över vattenytan. Tyvärr fortsätter Sverigedemokraternas uppgång till 12,8% (+1,5). Ett val med dessa siffror skulle gett de tre Rödgröna partierna en klar och tydlig egen majoritet. Faktum är att Socialdemokraterna ensamma är större än hela Högeralliansen i Riksdagen. Stridshingstens livboj, dvs att Regeringspartierna alltid ökar under valrörelsen har en bit kvar att infrias. Än så länge går det fortsatt utför.

En nation av mobilfån: Enligt en undersökning som gjorts av Riskkapitalbolaget Kleiner Perkins och som bland annat Metro skriver om i dag så tittar en genomsnittlig svensk 150 gånger om dagen på sin mobiltelefon. Ungdomar upp till 300 gånger om dagen. Det kan jämföras med att vi kollar klockan 18 gånger. Är vi helt blåsta och beroende?

Svenskarna har tröttnat: Och apropå den segslitna debatten om Moderatregeringens sänkning av skatterna istället för att satsa på välfärden så kan vi se att en undersökning visar att ett ytterligare Jobbskatteavdrag inte har stöd av svenska folket. En majoritet vill hellre att pengarna stannar i statskassan. Kanske känns resultatet lite taskigt för Stridshingsten eftersom skattesänkningen är tänkt som muta för att få fler röster. Nu är det ju inte det ytterligare Jobbskatteavdraget som den stora debatten handlar om. Denna har ju stöd av Sverigedemokraterna så det finns ingen mening att motarbeta denna. Debatten handlar om en ytterligare sänkning av skatten för de med lite högre inkomster. En sänkning som har ännu mindre stöd bland svenskarna.

Inga kommentarer: