tisdag 10 december 2013

Rasisternas lögner fortsätter

Rasistdyngan slår till: På kort tid spreds i dagarna som en löpeld på Facebook den tragiska historien om Marcia Karlsson som mördades av sin f.d. pojkvän när hon gjorde slut. Pojkvännen bodde på en flyktingförläggning påpekades det! - "Får inte jag dig ska ingen annan ha dig heller" ska mannen ha sagt innan han mördade henne. Det finns bara en hake, hela historien med namn, fotografier osv är påhittad och en ren lögn. Men det spreds snabbt bland rasister och annat avskum på nätet som njuter av att sprida främlingsfientlig, islamofobisk och rent allmänt rasistisk dynga.

Det är plats till oss alla
Anonyma dyngspridare avslöjade: Expressen har tillsammans med Researchgruppen avslöjat att ett flertal aktiva Sverigedemokrater står bakom en mängd vedervärdiga anonyma kommentarer på dyngsajter som Avpixlat, Fria Tider och Exponerat. Här kan man gömd bakom anonyma signaturer sprida rasistiska myter och åsikter. Ett par av de avslöjade har redan hunnit välja att avgå och fler kommer säkert att rensas ut. Men den Jimmie Åkesson närstående Kent Ekeroth fortsätter att hjälpa till medfinansieringen av t.ex. Avpixlat utan konsekvenser. Läs t.ex. hos Sveriges Radio, Dagens Media, Resumé, Metro och Metro och en mängd andra platser.

DN subventionerar rasisterna: För några dagar sedan blev det debatt sedan Dagens Nyheter publicerat en helsidesannons för en ytterst främlingsfientlig bok från Debattförlaget. Hela annonsen innehöll en mängd citat och påståenden med målet att sprida ett budskap som innebär att utlänningar är bara problem. DN skyllde ifrån sig att man inte lade sig i vad annonser innehöll så länge dom inte spred direkta lögner. Fast man kan ju undra varför DN valde att subventionera annonsen genom att bara kräva halva priset?

Skoltalibanen Jan Björklund pratar i nattmössan: Jag såg ett inslag på SVT där Jan Björklund visade sin totala okunnighet om hur skolan ser ut. För övrigt kan vi notera att debatten om skolans dåliga resultat allt mer pekar på att skulden ligger på det fria skolvalet och Friskolorna. Något som infördes av en tidigare Moderatledd regering med Carl Bildt i spetsen...

Inga kommentarer: