lördag 21 december 2013

Min favorit

Min favorit: Detta måste vara Jawdat Ibrahim som driver en restaurang i den Israeliska staden Abu Ghosh. Jawdat har blivit så trött på alla som med sina mobilkameror ska fotografera medan dom äter och lägga upp på Instagram, som ska sitta och slösurfa på sina mobiler medan dom äter och som sitter och pratar i sina mobiler medan dom äter istället för att umgås med sina kompisar. Så han har infört att ge 50% rabatt till de restauranggäster som stänger av sin mobil medan dom äter. Du är en hjälte Jawdat!

EU på fallrepet: Skrytbygget EU börjar få sprickbildning i fogarna. Jag läser att kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's har sänkt betyget för EU:s ekonomi från AAA till AA-plus. Den som biter över för mycket förlorar ofta hela stycket skulle man kunna säga. Senaste idéerna handlar om att förvandla EU till ett militär stormakt. EU är en självgående maskin som utan någon broms bara växer av sig själv utan att någon ifrågasätter om det är bra eller inte. Bromsa EU!

Moderat kris i Stockholm: Moderaterna i Stockholm börjar allt mer inse att det är i Stockholm som det stora raset för Högeralliansen skett. I den moderata Stockholmstidningen Svenska Dagbladet går man därför till storms mot att Socialdemokraterna i Riksdagen vill öka det utjämningsbidrag som rika Stockholmare får betala till landsdelar med mindre skatteinkomster. Vad Stockholmsmoderaterna glömmer att berätta är att det är vi ute i resten av landet som finansierar alla de centrala administrationer som ligger i Stockholm och till stor del finansierar Stockholms finanser. Man vill inte: - "bekosta bidragspolitik och projekt som Norrbottniabanan? För oss kommer utbyggd tunnelbana alltid att gå före höjd utjämningsskatt" skriver man. Förenklat vill 08:orna inte hjälpa till att bekosta infrastruktur i resten av landet (infrastruktur som behövs för vår exportindustri som finansierar huvudkontoret i Stockholm). Däremot får resten av landet gärna hjälpa till att finansiera tunnelbanan i Stockholm!

Sätt åt dom: Hovrätten har skärpt straffet för den f.d. Moderata landstingspolitikern och sjukgymnasten Annétthe Zettergren till 4 års fängelse. Zettergren var tidigare dels landstingspolitiker och samtidigt Sveriges överlägset mest utnyttjade sjukgymnast (med stor marginal). I varje fall var det så enligt de räkningar hon skickade till landstinget. När verksamheten började granskas avgick hon och stack till Thailand. Men där greps hon senare och fördes tillbaka till Sverige. Hon har nu dömts till 4 år i fängelse och att betala 4,2 miljoner i skadestånd för sin fiffelaktiga "entreprenörsverksamhet". Sätt åt dom som lurar oss skattebetalare på pengar!

Inga kommentarer: