söndag 15 december 2013

Pengarna styr

Money talks: De med idrottsintresse (och även en del andra - som din bloggare) har knappast missat att ledande herrar bakom SHL (som väl ska betyda Svenska Hockey Ligan) vill ändra lite i ishockeyns seriesystem. Och det uppenbara är att det handlar om att låta pengarna styra mer och sporten mindre. I korthet går tankarna ut på att det ska vara svårare att åka ur högsta divisionen och svårare att ta sig upp dit. Ekonomiskt starka lag ska till och med kunna komma upp i högsta divisionen bara på ekonomiska meriter och inte sportsliga. Allt för att rädda Stockholmslagen antar jag. Dessutom ska man tydligen ta hänsyn till hemortens storlek för att avgöra vilka lag som ska få spela. Släng tankarna i papperskorgen! Det här har inte med sport att göra, det är enbart affärer.

Sensation! En väljarundersökning: Dagens väljarundersökning är den som Sifo gör för Svenska Dagbladet. Och dom har även roat sig med att göra en jämförelse för hela året. Något som kan vara spännande. De fyra vinnarna från januari till december 2013 är Vänsterpartiet som ökat 3,2 procentenheter, Miljöpartiet som ökat 2,0 procentenheter, Centerpartiet som gått upp 1,2 procentenheter och Sverigedemokraterna som faktiskt bara ökat 0,2 procentenheter. Den överlägset stora förloraren är Moderaterna som tappat 4,1 procentenheter, Socialdemokraterna som tappat 1,1 procentenheter, Kristdemokraterna som tappat 0,9 procentenheter samt Folkpartiet som tappat 0,7 procentenheter. Vid årets början var Högerblocket (inklusive SD) större än de Rödgröna (52,3% - 47,2%). Däremot ledde alltså de Rödgröna över Högeralliansen med 4 procentenheter. I dag leder det Rödgröna blocket med 51,3% - 48,0 över hela Högerblocket. De Rödgrönas försprång över Högeralliansen har mer än tredubblats och är nu 12,6 procentenheter. Idag har Socialdemokraterna 32,5% (-2,0 sedan november), Moderaterna 25,2% (+0,2), Miljöpartiet har gått upp på tredjeplats med 11,0% (+1,9), Sverigedemokraterna får 9,3% (+0,3) och Vänsterpartiet är rejält stationerade som femma på 7,8% (+0,5) medan Folkpartiet tappar till 5,5% (-0,4) och Centerpartiet kommer lite tryggare över spärren på 4,4% (+0,3) medan däremot Kristdemokraterna fortsätter ner till 3,6% (-0,3). Ett val med de här siffrorna skulle ge en bastant majoritet för de Rödgröna i Riksdagen. Faktum är att bara S + V ensamma skulle bli större än hela Högeralliansen. Stridshingsten får nog sätta fart nu!

Nassarna slog till: En stor grupp nassar attackerade i dag en anti-rasistisk manifestation i Kärrtorp. Skrikande Sieg Heil och andra rasistiska slagord och görande Hitlerhälsning kastade man glasflaskor, stenar osv mot demonstrationen och poliserna. Det gör mig gråtfärdig att se hur den svenska skolan så totalt misslyckats med att sin undervisning lära våra ungdomar hyfs. Dessa svin visar med tydlighet att dom inte vet ett dugg om vad som är svenska värderingar.

Inga kommentarer: