fredag 4 oktober 2013

På Pentagons uppdrag

Om militär: I gårdagens Svenska Dagbladet kunde vi läsa att en stor rysk militärövning vid namn Zapad skapat oro. Och ett antal pengakåta svenska militärer och NATO-älskande politiker tog övningen som intäkt för att kräva mer pengar till militären och en snabbare anslutning till NATO. Själv undrar jag om inte övningen snarare kan ses som ett ryskt svar på den ökade närvaron av amerikanska och andra NATO-styrkor ännu närmare Ryssland när dom bjuds in att regelbundet öva på svenskt territorium. Är inte det svenska allt mer närmare samarbetet med NATO just en provokation mot vårt grannland? Här i Nordvästskåne har det just hållits en övning som resulterat i stora dånande helikoptrar som snurrat runt ovanför våra huvuden. Ansvariga har dock vägrat att berätta vilka nationer som deltagit i övningen. Men jag kan gissa att en av staterna varit det Europeiska land som under de senaste 100 åren varit flitigast med att invadera helt oskyldiga grannstater (läs Tyskland...), och det land i Världen som är flitigast med att invadera länder runt om i världen (läs USA...). För det är de här länderna som vi bygger upp vårt militära samarbete med trots vår formella alliansfrihet.

Festung Europa
Festung Europa kräver fler offer: Flera hundra flyktingar dog utanför Italiens kust på sin väg att försöka ta sig till säkerheten i Europa. Den största skulden till olyckan har EU:s politiker! Skapandet av Festung Europa för att förhindra att flyktingar kan ta sig till Europa på legal väg skapar den här typen av katastrofer. Och det kommer att fortsätta så länge den huvudsakliga politiken från EU är att till varje pris förhindra att flyktingar kan ta sig till Europa. De flesta av de flyktingar som fick offra sina liv i jakten på en dräglig tillvaro hade troligtvis blivit beviljade asyl - om dom hade kunnat ta sig till Europa. Och när jag hör en EU-politiker uttala sig och berätta om vilka åtgärder man vidtar för att förhindra den här typen av katastrofer i framtiden så blir jag mörkrädd och skäms över att vara EU-medborgare. Han hävdade att man satsade på en mer effektiv övervakning av Medelhavet så att man lättare kunde hitta även små båtar och hitta dom mycket snabbare. På så sätt skulle man kunna stoppa båtarna från att lämna Libyskt eller Algeriskt vatten och tvinga tillbaka dom istället... Och han skämdes inte det minsta!

Klavertrampet Billström: Jag hör att den Moderata ministern Tobias Billström nu ska utredas av Ekobrottsmyndigheten. Dom har också funderingar på hur lämpligt det var av Högerministern att några dagar efter att Högeralliansregeringen informerades om de planerade räddningsplanerna för Northland Resources och några dagar innan räddningsaktionen spikades i Högeralliansregeringen köpa upp 30.000 reaprissatta aktier i företaget. En minister med vett och moral sysslar naturligtvis inte alls med aktieaffärer av den här typen samtidigt som han är minister. Men Tobias Billström fortsätter att trampa i klaveret. Och i dag undrar också Aftonbladet över Tobias Billströms framtid. Under rubriken Belastningen Billström räknar man upp en del av den Moderata Utvisningsministerns klavertramp. Men egentligen är det bra om Tobbe sitter kvar, det är ju positivt för den Rödgröna oppositionen om han fortsätter att trampa i klaveren.

Inga kommentarer: