torsdag 17 oktober 2013

Om Moderutter och bilar

Om skammen hos vårt Broderfolk: Så har då vårt Broderfolk fått den Höger-höger Regering som dom, i varje fall delvis, har röstat fram. Norska Høyres Erna Solberg lovar att "förenkla Norge". Och det ska hon alltså göra tillsammans med Norges motsvarighet till Sverigedemokraterna (eller Ny Demokrati som några föredrar att säga). 7 av ledamöterna i Höger-höger regeringen kommer från Fremskrittspartiet och resterande 11 från Høyre (Norges motsvarighet till Moderaterna). Fast jag ser att de båda stödpartierna på den borgerliga sidan, Venstre och Kristelig Folkeparti, inte är helt nöjda med utnämningarna. Dom vägrade ju att ställa upp i en regering med Fremskrittspartiet men har lovat stödja regeringen. Och Fredrik Reinfeldt har inga synpunkter på att det parti som en gång i tiden hette "Anders Langes parti för kraftig minskning av skatter, avgifter och offentliga ingrepp" får stort inflytande. Jan Björklund och andra företrädare för de svenska s.k. Mittenpartierna är dock inte lika entusiastiska!

Moderat arbete ger frihet
Om Moderaternas interna liv del 1: Moderaterna har partistämma. Och jag hörde att man ansåg att Moderaterna var garantin för att det svenska välfärdssamhället skulle fortsätta att utvecklas. Och det är ju "anspråkslöst" för att komma från Stridshingsten. Moderaterna och deras föregångare har ju verkligen inte varit garanterna för att det svenska välfärdssamhället skulle skapas. Istället har deras föregångare gjort allt dom kunnat för att förhindra en utveckling mot demokrati och välstånd. Men Fredrik fortsätter att hyllas på partistämman i varje fall.

Om Moderaternas interna liv del 2: Sedan läser jag om Moderatkvinnan som ville komma med på partiets lista och kom på en bra metod. Hon blev rånad av en utländsk tiggare. I sina inlägg på Internet beskrev hon hur Krasto attackerat henne och stulit 7.000 kronor från henne. Och genom att satsa på en karriär med krav på "hårda tag" tänkte hon tydligen göra en politisk karriär. Fast när Polisen kollade hennes uppgifter om bankuttag så stämde dom inte. Nu är stackars Krasto friad men själv är hon misstänkt för falsk angivelse, falskt larm och urkundsförfalskning. Och den fortsatta politiska karriären är nog också körd.

Om Moderaternas interna liv del 3: Jag skrattade hjärtligt när jag läste om den Moderata Riksdagskvinnan Maria Abrahamsson som är övertygad om att Moderaternas dåliga opinionssiffror beror på att medierna är SÅ stygga mot Moderaterna. Maria Abrahamsson säger: "Man svartmålar allt regeringen gör"! Usch så stygga dom är i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet och Expressen och Sydsvenskan och Skånskan och... Alla tydliga Borgerliga tidningar men tydligen ack så stygga mot Moderaterna. Oj, vad synd det är om Moderaterna!

Dagens skratt: Fast dagens största skratt fick jag när jag läste insändarsidan i Aftonbladet. Lennart Bengtsson som tydligen företräder något som kallas Bilfront har där presterat ett mästerverk. "Onödigt bilåkande finns inte" skriver den här biltalibanen. När människor blir allt för fanatiska i sin åsikt brukar det kunna bli en hel del skratt när mer sansade människor läser. Det var riktigt humoristisk att surfa runt på Bilfronts hemsida. Men om man påstår att det inte finns onödigt bilåkande, då är man ute och reser totalt (antagligen i en bil). Det är lika korkat som att säga att bilen inte behövs. Lennart avslutar med "Har bilen någon plats i framtidens Sverige"? Jag kan upplysa Lennart om att något som kanske påminner om dagens bilar har en framtid, men den har krympt och minskat. Detta för att vi som är människor (och alltså viktigare än bilen) ska överleva.

Inga kommentarer: