torsdag 3 oktober 2013

Med gott om slantar öppnas många dörrar

Vi gör som vi vill - vi har ju slantar: I går stod det klart att Förvaltningsrätten anser att Skolinspektionens beslut att stänga Internatskolan Lundsberg var felaktigt. Skolan kan alltså fortsätta. Och det gör dom med besked. Samma dag som det stod klart att skolan fick fortsätta vara öppen var en grupp elever från Lundsberg på studiebesök på Östgötateatern där man bland annat skulle titta på en föreställning av Hamlet. Det hela slutade med att ett antal elever fick avhysas sedan man stört föreställningen. Elever som satt på en balkong ska ha spytt ner på parkett. Många elever var så berusade att dom inte kunde ta vara på sig själva. En hittades berusad liggande naken på toaletten. Och medföljande lärare ingrep tydligen inte eftersom dom själva var berusade. Men, har man slantar har man blivit uppfostrad att man gör som man vill. Det ska påpekas att Förvaltningsrättens beslut att låta skolan fortsätta inte beror på att man ansåg att skolan löst sina problem. Förvaltningsrättens beslut berodde på att dom inte ansåg att Skolinspektionen hade att göra med vad som hände på elevhemmet.

Säg Nej till Högeralliansen
Valrörelsen närmar sig: Jo, så är det. Och det är uppenbart att de Borgerliga kampanjorganisationerna har laddat upp med gott om slantar. Svenska Dagbladet har i dag en 28-sidig propagandabilaga från det som kallas Den Nya Välfärden. Den kan inte ha varit billig så dom saknar tydligen inte slantar. Uppenbarligen går det inte allt för dåligt för det svenska Näringslivet om man kan finansiera allt detta. Jag får detaljstudera sponsorerna vid tillfälle så att jag vet vilka företag som motarbetar det jag själv tror på. Det kan ju ha viss betydelse!

M + SD = Sant (i Norge): Norge är ju på väg att få en Mörkblå Högerregering. Sedan Mittenpartierna Kristelig Folkeparti och Venstre vägrat ställa upp i en regeringskoalition tillsammans med Fremskrittspartiet (en norsk version av Sverigedemokraterna / Ny Demokrati) så har norska Høyre (som är Moderaternas broderparti på andra sidan Kölen) bestämt sig för att bilda koalition med bara Fremskrittspartiet. Allt för Makten. Något som väl inte har mötts med glädjerop någonstans (förutom hos SD förstås). De kritiska kommentarerna åt att släppa in Mörkret i värmen har varit väl spridda. Men någon officiell kritik från Moderater står inte att finna. Bloggen Alliansfritt Sverige har samlat all Moderat kritik på en i stort sett blank sida. Vi väntar på Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt. Dom brukar ha synpunkter på saker och ting. Hade det varit Arbeiderpartiet som bildat allians med Fremskrittspartiet ska ni se att dom varit snabbt ute med ett fördömande. Jag utgår ifrån att dom håller kritiken inom familjen så att säga!

Inga kommentarer: