fredag 11 oktober 2013

Om det Moderata Arbetarpartiet

De nya Moderaterna
Det nya M:et: Ingen har väl missat att den Moderata krisen fått partiet att ta till drastiska steg. Ett nytt emblem! Samarbetet med partisekreteraren Kent Persson fungerar så dåligt att det är strömavhopp i ledningen. Finanserna är tydligen inte heller de bästa eftersom inflödet av bidrag har börjat sina. Och till det usla opinionssiffror. Och då får man ju ta till drastiska grepp - en ny logga!

Om effekten av arbetarpolitiken: Oppositionen har låtit Riksdagens Utredningstjänst göra en utvärdering av Jobbskatteavdraget. Och den visar att den reform som det s.k. Moderata Arbetarpartiet driver igenom ger 25% av pengarna till de 10% av svenskarna som tjänar mest. Detta samtidigt som de 10% som tjänar minst får 1% av pengarna. Men detta är helt enligt Högerns ideologi. För att ett samhälle ska bli bra så ska klyftorna vara stora. Rika blir rikare och fattiga blir fattigare. Helt enligt M:s ideologi. Välfärdssamhället fungerar ju inte som Fredrik Reinfeldt själv skrev en gång.

Om ökad fattigdom: Det är inte bara i Sverige som fattigdomen ökar. Den gör det inom hela EU / Euroområdet. Röda Korset skriver i en rapport att miljoner människor i Europa gått från välstånd till fattigdom på några år. Europa upplever just nu den värsta krisen inom välståndet på 60 år. Och Helsingborgs Dagblad har satt rubriken: "Fattigdomen ökar i Europa - Krishanteringen i Eurozonen får skarp kritik". Allt fler kan inte betala för sjukvård och medicin och för första gången i modern tid tvingas barn i Europa leva under svårare förhållanden än sina föräldrar skriver Röda Korset. I Sverige har förhållandena förvärrats för de 15-20% av befolkningen som inte gynnas av RUT- och ROT-avdrag och Jobbskatteavdrag. Reformer som i praktiken handlar om att föra över resurser från de som har små resurser till de som redan tidigare har det gott ställt.

Jobbskatteavdragets sluteffekt: I en annan artikel på ekonomisidorna i Helsingborgs Dagblad läser jag att "Höjd skatt kan äta upp Jobbskatteavdrag". Jobbskatteavdraget har dränerat samhället på 100-tals miljarder kronor. Och alla utvärderingar har än så länge visat att det inte alls fått de positiva effekter som Högeralliansen i sin propaganda försöker påstå. Istället har det gjort att Samhället har färre pengar att bygga vårt välfärdssamhälle för. Enligt de beräkningar som SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) gjort så kommer dom att tvingas höja skatterna för att kompensera för minskade inkomster och därmed äts skattesänkningen upp av andra skattehöjningar.

Moderat representation: Sydsvenskan och Sydnytt berättar i dag om andra användningar av våra skattepengar. Det Moderata (Arbetarpartiet....) har representanter som gillar god mat och alkoholhaltiga drycker. Och det får dom gärna tycka om, men inte för mina skattepengar. Jag tycker det är helt självklart att "intern representation" är alkoholfri. Men när jag läser att de två dåvarande Regionråden Rolf Tufvesson (KD) och Michael Sandin (M) kan äta (och dricka) en kvällsmiddag tillsammans för 2.400 kronor så har man passerat gränsen med råge. Sedan detta hände har Rolf Tufvesson (som ursprungligen var just Moderat men som efter interna stridigheter lämnade och sedan anslöt sig till Kristdemokraterna) lämnat sina uppdrag och lever numera ett gott liv på sin politikerpension. Den unga pågen har många år kvar att leva på våra skattepengar utan att göra något. Michael Sandin har däremot insett sina alkoholproblem och har nu sjukskrivit sig och sökt vård.

Inga kommentarer: