måndag 28 oktober 2013

Naturens krafter

Naturen är starkast: Simone har tagit över! Det blåser rejält och jag är glad att jag inte är ute. Man inser hur stark naturen är och hur lite vi små, svaga och obetydliga människor kan göra. Förhoppningsvis har vi passerat kulmen och det börjar lätta igen. Men en del av min gran har hamnat hos grannen...

Dagens skratt: Svenska Dagbladets Roland Poirier Martinsson har kommit underfund med att media och andra är stygga mot Livets Ord. Han har satt som rubrik på sitt alster "Medial förföljelse av Livets ord". Tänk, jag tycker inte alls synd om Livets Ord! Religiösa sekter (oberoende av om dom är kristna, muslimska eller något annat) förtjänar inget annat än en kritisk granskning. Religiös hjärntvätt är ALLTID skadligt.

Mållgan är farlig: Vår tids Låtsas-kompis Mållgan (mobiltelefonen) är en stor fara i vårt samhälle. I Svenska Dagbladet läser jag att förskollärare på Öppna Förskolor slår larm. Föräldrarna sitter helt upptagna med sina "smarta" mobiler istället för att ägna sig åt sina barn. Facebook-uppdateringen, Wordfeud, Instagram osv är allt mycket viktigare än att bry sig om sina barn. Låtsas-kompisen Mållgan är på väg att förstöra vårt sociala liv. Ibland känns det som om en majoritet av svenska folket inte kan sätta sig ner utan att ett tvångsbeteende att plocka fram mobilen gör sig gällande. Den lilla Mållgan MÅSTE ligga i handen för att tryggheten ska göra sig gällande. Vakna upp! Läs även här och här.

Inga kommentarer: