onsdag 16 oktober 2013

Moderutter

Om arbetet i Moderata Arbetarpartiet: Apropå Moderaterna som "Arbetarparti" så kan ju en inblick i det interna arbetet inom Moderaterna vara spännande. För några dagar sedan gick förre Moderatledaren Bo Lundgren ut och menade att de skattesänkningar som Fredrik Reinfeldt nu genomfört är ungefär vad han själv redan tidigare ville genomföra. Men det tyckte ju inte alls Fredrik Reinfeldt, som ju vill distansera sig från det "gamla" Moderata Samlingspartiet och istället njuta av det "nya!" Moderata Arbetarpartiet. Samtidigt som ju Bo Lundgren vill sola sig lite i glansen. I går hade Dagens Nyheter som rubrik: - Ny förpackning - större skattesänkningar. I den tryckta tidningen heter det istället "Ny förpackning - samma politik". Men nu går alltså Fredrik Reinfeldt ut och menar att det räcker med skattesänkningar. Och röstboskapen säger som ett eko exakt samma sak i dagens TV. Det blir tydligen inget mer av de utlovade ytterligare Jobbskatteavdragen. Antagligen börjar Fredrik inse att svenska folket vill ha välfärd istället. Samtidigt berättar Rapport att en undersökning gjord av SVT visar att nästan varannan Moderat kommunalråd vill begränsa vinsterna inom de privata välfärdsföretagen. Istället för att låta kapitalägare bli ännu rikare på våra skattepengar så tycker dom att pengarna borde återinvesteras i verksamheten och komma skattebetalarna till godo.

Dagens debattartikel: Det måste vara Moderaten Finn Bengtssons inlägg i Svenska Dagbladet i går med rubriken: - Förslaget slår mot företagen. Rubriken är hämtad från den tryckta tidningen. I stort går det ut på att Rödgröna förslag om att förkorta arbetsgivarens sjuklöneansvar till en vecka (i dag är det två veckor) inte är någon bra idé. Det är nämligen inte den andra veckan som är den dyra för företagen utan den första veckan. Det hade varit bättre att slopa den första sjuklöneveckan? Jaha!

Designprinsen Lill-Tjabo: Skandalen med Carl Philip Bernadottes karriär som designer fortsätter att utvecklas. Den verkliga designern, Eric Ericson, av "Slottet brinner" som jag skrev om i går berättar i dag i SVT om Carl Philips totala frånvaro under arbetet med att ta fram designen. Men Knugahuset tiger. Som sagt, Slottet brinner!

Inga kommentarer: