lördag 19 oktober 2013

Lätt och blandat från Höger

Stridshingsten och de tre fölen
Ännu en Högeralliansbluff: Under den pågående Moderatstämman ställde röstboskapen inom Centern, Kristdemokraterna och Folkpartiet upp för att förgylla stämningen. Och Jan Björklund fick visa upp sin nya mobiltelefon och visa hur han kunde både ta foton och skicka MMS med den. Så han plåtade stridshingsten och de tre fölen och skickade till Stefan Löfven. Och frågade vilket hans regeringsalternativ var istället för de fyra Högerallianspartierna. Tyvärr visade det sig att Jan Björklund inte var någon bra fotograf. Man fick ta om bilden lite senare innan man skickade iväg frågan till Stefan Löfven. Själv kan jag inte annat än påpeka att jag är trött på blockpolitiken. Men om nu C, Fp och Kd vill utplåna sig genom att avskaffa sin egen politik redan innan valet så är det upp till dom. Men blockpolitiken är till skada. Låt alla partier ställa upp i valet som fristående partier och sedan får valresultatet avgöra hur en ny regering ska se ut. Högeralliansföreträdarna upprepade krav på att de Rödgröna ska berätta hur man ska bilda regering redan innan man vet valresultatet är faktiskt ganska löjligt. Dessutom blir den upprepade frågan allt mer orealistiskt allt eftersom opinionen går Högeralliansen emot. Enligt många undersökningar kommer Socialdemokraterna ensamma bli större än hela Högeralliansen i Riksdagen. Så det är kanske dags för Högeralliansen att berätta hur man tänkt bilda regering när man är i minoritet. Det räcker inte med att hävda att man siktar på majoritet, det kan ju Socialdemokraterna också hävda att dom gör. För övrigt tycker jag att Stefan Löfvens svar på MMS:et från Jan Björklund var lika löjligt.

Den norska skammen: Det var nog en hel del som tittade på Skavlan på SVT i går. Han gästades ju av bland annat Norges f.d. statsminister Jens Stoltenberg och komikern Özz Nûjen. Och Özz var mycket kritisk till utvecklingen i Norge och konstaterade att rasismen växte i Norge. Något som Jens Stoltenberg inte riktigt höll med om. Men uppenbart är att en del gardiner redan har dragits ner i Norge. En del av ordväxlingen mellan Özz Nûjen och Jens Stoltenberg klipptes bort i den version av programmet som sändes i Norge! Vad norrmännen INTE tålde att höra var bland annat: - "Till exempel vill man massdeportera romer från Norge. Och det är både Høyre och Fremskrittspartiet. Om det inte är rasism, vad är då rasism?" Skäms norrbaggar!

De smutsigas allians: Vi kan notera att våra svenska rasister i Sverigedemokraterna nu är på väg att bilda allians i Europa med rasisterna i franska högerextremisterna Front National och ännu fulare belgiska Vlaams Belang. Usch!

Hanne fortsätter att tro att alla ljuger: För övrigt fortsätter DN:s ledarskribent Hanne Kjöller att infria förväntningarna. Dvs att utgå ifrån att alla ljuger. Ja, inte företagsledare och rikt folk alltså. Men folk lite längre ner på samhällsstegen är alltid lata lögnare. Sjuka är egentligen bara simulanter. Arbetslösa är egentligen bara lata. Och nu läser jag att asylsökande egentligen bara är ute efter att leva sötebrödsdagar på svenska skattebetalares pengar. Det låter lite som Sverigedemokraterna! Just nu handlar det om att ifall vi låter införa det självklara, dvs att Barnkonventionen följs, så kommer Sverige att översköljas av asylsökande som kommer att utnyttja sina barn för att få asyl i Sverige. För enligt Hanne Kjöller är människan oärlig av naturen. Och då menar jag alltså människor lite längre ner på samhällsstegen. Dom där uppe är alltid ärliga och seriösa. Barnkonventionen handlar om att beslut som fattas av myndigheter ska alltid fattas enligt vad som är bäst för barnen. Om ett beslut är till nackdel för barnen så får man helt enkelt fatta ett annat beslut. Fast det tycker alltså inte Hanne Kjöller. I hennes värld är det helt OK att straffa barn för vad deras föräldrar gjort. Utom om dom är kungliga alltså...

Inga kommentarer: