söndag 27 oktober 2013

Om spionage, skatter och kärnkraft

NSA:s spionskandal: Skandalen med amerikanska NSA:s spionage på allt och alla växer. Tyska Der Spiegel berättar nu att Angela Merkel har avlyssnats sedan långt innan hon blev Förbundskansler. NSA kan ha avlyssnat henne i upp till 11 år. Det står allt mer klart att den amerikanska avlyssningen av vänner och fiender utan åtskiljning inte har handlat om först och främst amerikansk säkerhet. Det handlar helt enkelt om att kunna gynna USA i förhandlingar. Att ha kontroll över vänner! Att skandalen inte är större i USA är en överraskning. Eller kanske inte? Det ska tystas ner!

Dagens skratt: Det måste vara det jag får när jag läser Maria Rankkas oroliga rader i Svenska Dagbladet i dag. Maria, som är VD för Stockholms Handelskammare, oroas över att Moderaterna inte vill sänka skatterna tillräckligt mycket. - "Sänkta skatter stärker Sverige" skriver hon. Själv skulle jag vilja säga: - "Sänkta skatter skadar den svenska tryggheten". Men det skiter Maria Rankka i eftersom hon har sitt på det torra.

Kärnkraftsfiaskot: Och så ser jag att alla tre kärnkraftsreaktorerna i Oskarshamn står still som vanligt. Som brukligt är står alla tre reaktorerna stilla. I fredags fick 1:an stoppas igen för översyn och samtidigt startades 3:an upp för femtioelfte gången. Och fick stängas igen efter några timmar! Och 2:an står ju helt stilla.

Inga kommentarer: