tisdag 15 oktober 2013

Om demokrati, monarki och onanerande ekorrar

Dagens debattartikel: I Dagens Nyheter skriver Carl B Hamilton och beklagar sig över att Högeralliansens budget riskerar att inte godkännas fullt ut eftersom den inte har stöd av en majoritet i Riksdagen. Och detta är tydligen en konstitutionell kris. I korthet tycker den gode Folkpartikeln att det är Regeringen som ska bestämma och inte folket via Riksdagsmajoriteten. Det är inte lätt att leda en minoritetsregering. Och ett av problemen är att man faktiskt inte har en majoritet i Riksdagen och alltså inte kan förvänta sig att alltid få igenom sina förslag. Taskigt, men sådan är demokratin! Det är synd om dej Carl!

Dagens kunganyhet: Apropå gårdagens kommentar om att vår Kungliga "Designprins" Carl Philip i verkligheten inte varit så inblandad i sitt designande som det uppgetts så ser jag att företaget Svenskt Tenn nu tar bort Carl Philips namn från eldskyddet Slottet brinner. Lill-Tjabo får väl inrikta sig på sin rallykörning istället...

Dagens tidningsrubrik: Metro har på framsidan den här rubriken: - "Onanistens försvar: Jag tittade på ekorrar! Håll med om att det skapar en mängd fantasier och frågor. I korthet ska det visst handla om en viss herre som uppenbarligen har för vana att "smeka" snoppen medan han går omkring i sin lägenhet och tittar på ekorrar. Vilket en granne inte uppskattat lika mycket. Man kan ju ställa flera olika frågor med anledning av detta. Vad är nöjet med att "smeka" snoppen när man tittar på ekorrar? Om man går med snoppen ute så hade jag i varje fall skämts om jag syntes i fönstret! Men man kan också undra över varför grannen bryr sig om att titta in till grannen? Och ännu roligare blir det när jag på Metros hemsida försöker hitta en länk till artikeln på nätet och söker på "ekorrar". Det som då dyker upp är istället en liknande rubrik från 2010 som lyder: - "Janes jobb: Spionera på onanerande ekorrar" Vilket tycker ni låter mest intressant?

Inga kommentarer: