fredag 18 oktober 2013

Om jubileum

Sex tusen tyckerier: I dag är det jubileum på Sven Tycker. Detta är det 6.000:e dagliga inlägget på Sven Tycker sedan den 4 april 1997 när det hela började. Med undantag för den allra första början innan bloggen funnit sin form har det varje dag lagts ut en samling mer eller mindre genomtänkta tankar. Och det är en förmån att få bo i en demokrati där man har möjlighet att så här fritt få framföra vad man tycker utan att riskera repressalier från polis eller arbetsgivare. Vi ska vara glada som bor i ett land där detta är möjligt. Det är många miljarder människor som inte har den möjligheten.

Arbetslinjen? Det är kris på CSN. Balanserna är rekordstora och just nu är det 4.000 studenter som suttit och väntat på sina pengar i mer än 4 veckor. Och det är nästan 6 gånger så många som vid samma tid förra året. Anledningen står troligtvis att finna i stora nedskärningar som bland annat inneburit att flera kontor lagts ner. Detta är väl vad som kallas Arbetslinjen som innebär att om man sänker skatterna så får de som jobbar mer pengar över att konsumera för. Studenter däremot är ju inte produktiva utan ska studera och inte slösa bort en massa pengar.

Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt
Moderat ordning: För några dagar sedan avslöjade Svenska Dagbladet Utrikesdepartementets totala oordningen inom biståndsverksamheten. Den del av biståndet som sköts av Utrikesdepartementet kännetecknas av Noll Koll. Tidigare har det avslöjats att man på Utrikesdepartementet bokfört ministerns och statssekreterarens lön som bistånd. Kan det vara dessa avslöjanden som ligger bakom f.d. Moderata Biståndsministern Gunilla Carlssons plötsliga avgång? Är det inte dags för högsta chefen Carl Bildt att också gå i pension.

Moderat skandal: Ekobrottsmyndigheten har nu inlett sin förundersökning mot vår Moderata Utvisningsminister Tobias Billström för att utreda vad han visste om den planerade statliga räddningsaktionen av Northland Resources när han köpte 30.000 realisationsaktier i det krisdrabbade företaget. Jag håller med de som tycker att Tobias "klavertrampet" Billström bör ta en time out. En minister som inte inser det olämpliga i att göra denna typen av aktieaffärer medan man sitter i regeringen är inte värdig att sitta kvar som minister.

Dagens pajas: Detta måste vara Bingo Rimér som i en tävling på Instagram söker tjejer med "vältrimmade rumpor" och killar med "välsvarvade bringor". Och som nu är upprörd över att "moralisterna" på Instagram stoppat tävlingen och blockerat hans konto. Själv vill jag hävda att Instagram stigit i anseende medan sponsorer som Gymvaruhuset, dryckesföretaget Celcius och gymkedjan Nordic Wellness alla kan dra dit pepparn växer.

Den norska skammen: Och Moderaternas vänner i Norge Høyre som ju bildat regering med Fremskrittspartiet har fått in en hel del verkliga töntar i regeringen.

Inga kommentarer: