måndag 24 december 2012

Cash is king

Svenska Dagbladet berättar i dag om hur våra storbanker medvetet gör vad dom kan för att fasa ut kontanterna och locka / tvinga oss att övergå till att bara använda kort. De tre krämarbankerna Swedbank, Nordea och SEB har som mål att helt avskaffa kontanthanteringen på sina bankkontor. Enligt artikeln är det bara Handelsbanken som INTE driver på denna utvecklingen. Det skrämmande är att företrädarna för bankerna inte erkänner motivet för denna utveckling. Dom pratar om säkerhet, om miljö osv. Men sanningen är den att det handlar om deras egna vinst. Hantering av kontanter kostar pengar. Däremot är kortbetalningar en källa till inkomster. Varje gång du betalar med kort lägger banken beslag på en del av summan. Handlar du för småsummor är bankens avgift så stor att affären helt enkelt inte tjänar något på affären. Att tvinga oss / driva oss till / övertala oss till att använda kort istället för kontanter är helt enkelt ett sätt för de stora vinstmaskiner som bankerna är att göra ännu större vinster. Våga vägra korten! Betala kontant när detta inte är ett direkt olämpligt alternativ. Vägra det kontrollsamhälle som kortsamhället är. Läs gärna alla kommentarer efter artikeln. Kritiken mot bankerna är överväldigande.

Och de amerikanska knäppgökarna fortsätter att utmärka sig. Sveriges Radio berättar att det startats en kampanj för att få den brittiske CNN-reportern Piers Morgan utvisad från USA. Han har varit för kritisk mot vapenlobbyn. Han får väl vara glad för att dom inte bara skjuter honom!

För övrigt hävdas det att det tydligen ska vara något som kallas Jul just nu. Och då ska man önska alla en
GOD JUL!!

1 kommentar:

Stabilekonomi.se sa...

Skrev om det här redan oktober och det är på tiden att det uppmärksammas att bankerna endast bryr sig om sin egen vinst, byt bank.
http://stabilekonomi.se/kontanthantering-pa-svenska-banker/