måndag 3 december 2012

Herrefolket får kritik

Karta över ockuperade Palestina
Dagens största klavertrampare är väl Benjamin Netanyahu. Hans beslut om att bygga ytterligare 3.000 bostäder för judar från Israel inne på mark som ockuperats, och som enligt internationella överenskommelser som gjorts ska utgöra del av en Palestinsk stat, har inte mottagits positivt någonstans. De internationella protesterna har varit förvånansvärt kraftfulla. Många EU-länder (däribland Sverige) har kallat upp den israeliska ambassadören för att framföra allvarlig kritik. Det finns rykten om att flera EU-länder överväger att kalla hem sina egna ambassadörer. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon kallar byggplanerna : - "ett dråpslag mot försöken att rädda en tvåstatslösning." Till och med USA har framfört kritik. Men i sedvanlig ordning struntar den israeliska Högerregeringen (som är helt beroende av extrema ultraortodoxa judiska grupper) i vad världen säger. - "Vi gör som vi vill och struntar i vad ni tycker." Och så länge USA inte tar till med hårdhandskarna så kommer Israel att fortsätta strunta i världen. Senaste beskedet är att man kommer att stjäla drygt 100 miljoner dollar från den palestinska myndigheten. Palestinierna får nämligen inte för Israel själva administrera skatteuppbörden utan Israel drar in skatter, även från palestinierna. Och sedan får den palestinska myndigheten pengar - om dom lyder herrefolket. Regelbundet håller den israeliska ockupationsmakten inne pengarna när den palestinska myndigheten inte är tillräckligt underdåniga. Läs här och här och här och här och här och här och här och på en massa andra ställen. Kartan visar hur den israeliska ockupationen skapar ett apartheidliknande täcke på den ockuperade och stulna marken.

Vår moderata Utvisningsminister Tobias Billström oroas över Sverigedemokraternas framgångar och över att moderata väljare flytt över till Sverigedemokraterna. Och i Tobias Billströms värld innebär det att man då måste närma sig SD:s politik. Han har därför gått ut med krav på att reglerna för anhöriginvandring måste skärpas. Men lyckligtvis verkar han inte få med sig så många. Ja, förutom Sverigedemokraterna alltså. Hans kollegor säger alla Nej tack. Jag träffar i mitt jobb just de som fått avslag på sina ansökningar och INTE fått rätt att bo i Sverige. Och om Utvisningsminister Tobias Billström och Sverigedemokraterna tycker att reglerna är för generösa så vill jag säga tvärtom. Jag träffar ständigt personer där det är helt absurt och omänskligt att dom ska utvisas från Sverige.

Att Calle Bildt är regeringens verkliga teflonpolitiker är ingen nyhet. Aftonbladet berättar att hans Utrikesdepartementet överlägset leder ligan över vilket departement som lägger mest pengar på intern representation. Personalen gör på ett år av med 1 miljon kronor på att gå ut och äta flott för våra skattepengar. Men Calle står naturligtvis över all kritik!

Svenskt Kvalitetsindex har offentliggjort sina senaste siffror. Dom undersöker vårt förtroende för olika företag och företeelse. Och vi kan av resultatet se att två verksamheter som har gott förtroende hos svenskarna är Systembolaget och Apoteket AB. Intressant att notera är att svenskarna har större förtroende för gamla statliga Apoteket AB än man har för de olika privata uppstickarna. Vi kan också utläsa att svenskarna tycker att apoteksservicen har blivit sämre sedan den privatiserades. Att det ligger tre apotek på rad på stora shoppinggatan i storstäderna gör oss inte gladare. Däremot reagerar vi på att det blivit svårare att får ut medicin på våra recept. Jag hoppas att ansvarig minister, KD:s Göran Hägglund, läser det hela. Läs här och här.

Råkade höra på TV att man frågat föräldrar till skolbarn vad dom tyckte om läxhjälp. 26% ville att skolan skulle ställa upp med läxhjälp och 4% ville ha läxhjälp av någon utomstående. Jag gissar att det är därför som Högerregeringen satsar pengar på att subventionera läxhjälpen via RUT-avdrag för de som har råd att köpa den av utomstående istället för att satsa pengarna i skolan så att denna kan förbättra läxhjälpen inom skolan.

Jag funderar på att satsa pengar på vadslagning - trots mitt stora ointresse och motstånd mot spelande. Vissa tror ju att jordens undergång är nära. Bland annat beroende på att Mayakalendern nu tar slut. Och om det finns något spelbolag som tar emot spel på att jorden INTE ska gå under så är jag villig att satsa en rejäl summa pengar på detta. Sannolikheten för att jag får rätt är ju ganska stor. Och skulle jag mot förmodan ha fel så gör det ju inget om jag förlorar en massa pengar. Går jorden under har jag ju ändå ingen nytta av dom.

Försämringskassan
Till slut såg jag med sorg att Aftonbladet på sin sistasida i den klassiska "Vi Fem" frågat om man hade förtroende för Försäkringskassan. Och det är med tårar i ögonen som jag noterar att min gamla arbetsgivare i mer än 30 år ligger så risigt till i dag. Jag kommer aldrig att förlåta de Moderata politiker och omdömeslösa direktörer som totalt raserat Försäkringskassans förtroende hos svenska folket. Må ni brinna i h......t! (när jorden går under)

Inga kommentarer: