måndag 6 augusti 2012

Tobias Billström :-(

Helsingborgs Dagblad berättar i dag i flera välskrivna artiklar om en effekt av Tobias Billströms asylpolitik. Så som världen ser ut inser jag att Sverige inte ensamma kan införa en helt fri invandring och asylpolitik. Dvs jag inser att vi på ett eller annat sätt måste ha ett system där vi enligt ett rättsligt system beviljar eller avslår rätten till uppehållstillstånd i Sverige. Och som en följd av detta kommer ett antal människor att förlora rätten att vara bosatta i Sverige. Och om man då inte följer det fattade beslutet och lämnar Sverige så måste det finnas ett system med utvisning / avvisning och att vi kanske till och med måste förvara människor under kontroll i avvaktan på att biljetter och handlingar kan ordnas. Men, det innebär inte att det är rätt att spärra in människor som inte begått några kriminella handlingar i månad efter månad efter månad medan utredningar pågår, eller för att idka utpressning mot människor eller deras anhöriga. Israel har ett system som kallas "Administrativt förvar" där palestinier kan spärras in i åratal utan någon rättegång, utan att några misstankar om brott lagts fram, utan att ens förklara varför. De svenska Förvaren av asylsökande och andra har vissa likheter med detta system även om rättstryggheten är större. Ett beslut kan överklagas i flera instanser. Man har rätt till juridisk hjälp osv. Problemet är inte att det fattas rättsvidriga beslut, felet är att lagen är felaktig. Läs om Mura Obaire och Nazia Jaeein Zamel som exempel.

Fredrik Reinfeldt
Som en fortsättning på bevisen på hur klyftorna växer i Sverige, och att detta är en medveten politik från Högeralliansen under ledning av Moderaterna, så kan vi titta på Fredrik Reinfeldts egen mönsterkommun Täby. Det här är en stad där familjen Reinfeldt under många ur styrt med egen majoritet. Och det är en moderat experimentverkstad. Allt (och jag menar ALLT) har privatiserats och sålts ut. Rika människor flyttar in till Täby för att leva gott på Reinfeldts gåvor medan fattiga tvingas flytta ut till någon annan fattig kommun. Räknat på medelförmögenhet är Täby i dag Sverige tredje rikaste kommun. Klyftorna växer, och det är en medveten politik från Moderaterna under ledning av Fredrik Reinfeldt och med stöd från resten av Högeralliansen. En politik som är bra för uppdragsgivarna och finansiärerna, dvs de som tjänar på politiken. De som redan har sitt på det torra. och allt betalt av sjuka och arbetslösa och personer med låga inkomster.

Jag skrev i går om ett antal kända profilers synpunkter på nykterhet till sjöss. Antagligen har dom inspirerats av moderaten Maria Abrahamssons inlägg med samma tankar, som jag skrev om i torsdags. Lyckligtvis verkar de flesta som kommenterat töntigheterna tycka som jag. Dvs att det är ganska korkat att kräva att man ska få lov att vara full på sjön. "Ta Finlandsbåten" tipsar en del om. Men det förstår dom väl att det inte är lika fint som att sitta på krogen på en skärgårdsö. Beblanda sig med vanligt folk? Det bästa kommentaren tycker jag är den här:

Vem kan segla förutan sprit,
vem kan ro utan skumpa,
sjöfyllerilagen är bara skit,
den vi måste snart dumpa.

Nästa skjutgalning har drabbat USA. I Wisconsin öppnade en Högerextremist med kopplingar till Vit Makt rörelsen eld i ett Sikh-tempel och minst 7 personer har förlorat livet. Till och med i USA kallar man det officiellt för ett terrorbrott.

Inga kommentarer: