söndag 5 augusti 2012

Hur bekämpar vi nassar och rasister

Säg nej till nassar
Som jag nämnde i går så hade en grupp högerextremister / nazister / rasister möte i Stockholm i går. Brittiska nassar som kallar sig English Defence League och deras svenska anhang i Swedish Defence League hade kallat till möte. Egentligen är det fascinerande att svenska nationalister inte kan ha ett svenskspråkigt namn? Trots namnkunniga namn i de här dunkla grupperna (som Pamela Geller från USA och britten Tommy Robinson).så kom det inte ens de 200 personerna till deras demonstration som man hade beräknat. Men, tyvärr finns det ju också en del motdemonstranter som har svårt för att uppföra sig. Vi som är motståndare till rasister och nazister är inte hjälpta av motdemonstranter som slåss. Vi lever i en demokrati, det innebär att vi har åsiktsfrihet, även om våra åsikter är sjuka och värda att fördömas. Det är viktigt att demonstrera och visa vad vi tycker om deras sjuka och människofientliga tankar. Men detta måste ske på fredlig väg. Jag har alltid hävdat att en lämplig metod är att man träffas på lämplig tid innan demonstrationen för att inta en gemensam trevlig måltid, lämpligen bestående av bruna bönor och köttbullar. Vid demonstrationen säger vi vad vi tycker och vänder sedan ryggen åt nassarna och låter naturen ha sin gång. Vill ni veta mer om vad det handlar om kan ni läsa här och här.

Ett antal kändisar har fått för mycket innanför västen och skrivit en debattartikel för att protestera mot att man ska hålla sig nykter till sjöss. Att man måste vara nykter när man kör till sjöss precis som på land är ett hot mot krogarna i skärgården hävdar de elva kändisarna. Själv tycker jag att de elva verkligen borde hålla sig nyktra, alltid. I mitt anseende har dessa elva (Bengt Gärde, Lars H Lindén, Bert-Åke Varg, David Hellenius, Ulf Brunnberg, Peter Magnusson, Sonja Aldén, Göran Gabrielsson, Jan Jingryd, Linus Wahlgren och Anders Berglund) visat att dom är totalt blåsta. Håll er nyktra - alltid!

Det är ju inne att vara grön och rättvis. En av många kommuner som beslutat att kommunen skall vara en Fairtrade-stad är Ängelholm. När Ängelholms kommun fattade beslutet, betonade man att det var viktigt att även näringslivet var med på tåget. Nu har lokaltidningen HD/NST granskat hur det egentligen står till med Fairtrade-intresset bland de Högerallianspolitiker som fattat beslutet, och också driver egna företag. Hur tror nu det såg ut? Rätt gissat, det var i princip 0 (noll) poäng i engagemang. Men dom har ju i varje fall fattat ett intetsägande beslut i kommunen som ser fint ut!

Inga kommentarer: