fredag 24 augusti 2012

Maud, Annie och expressfarten

Maud Olofsson
Ibland är det skönt att se vilken initiativförmåga våra politiker har. Nyligen tvingades ju Annie Lööf snabbt ge sin partikamrat Christina Lugnet sparken som GD för Tillväxtverket sedan hon kanske varit lite väl generös med pengarna. Nu har det plockats fram papper som visar hur det gick till när centerpartisten Maud Olofsson anställde centerpartisten Christina Lugnet. Den 27 november 2008 beslutade regeringen att tillförordna henne som Generaldirektör. Och med tanke på att hon lämnade in sin ansökan om jobbet den 24 november så tycker jag att det var rejält snabba ryck. Men det är inte detta som är det mest fascinerande. Kravprofilen över vad som krävdes för jobbet fastställdes också den 27 november. Jag hoppas att det var så att man bestämde vad som skulle krävas på förmiddagen och att beslutet om anställning fattades på eftermiddagen så att det inte var tvärtom. Hur som helst så är inte ens detta det mest fantastiska. Det är istället det faktum att promemorian om att Christina Lugnet skulle få jobbet fastställdes den 20 november. Dvs, först föreslår man att partikollegan ska få jobbet, sedan söker hon jobbet och sedan bestämmer man vad som ska krävas av den som får jobbet samtidigt som man formellt beslutar att hon ska få jobbet. Visst är det snabba ryck från Maud Olofsson när man ska ge kompisen nytt välbetalt jobb. Så går det f-n i mig inte till på den öppna arbetsmarknaden.

Först snodde Försäkringskassan sin generaldirektör från Migrationsverket när Dan Eliasson flyttade. Nu ser jag att han nu tagit med sig Jonas Lindgren som kommunikationsdirektör. Det är tydligen bara er bloggare som gått den motsatta vägen...

Sverigedemorkaterna Nej tack
Sverigedemokraten Sven-Erik Karlsson som tidigare tyckt att Anders Behring Breivik skulle få asyl i Sverige har nu kommenterat trakasserierna av somalier i Forserum med att det borde finnas sådana grupper på alla orter. Alltså grupper som terroriserar invandrare! - "... jag tycker att det varit lite olyckligt att han uttryckt sig så hårt" kommenterar Berndt Limegård som är vice ordförande i hans SD-avdelning. "Lite olyckligt..."? Ett tydligt understatement!

Och som mer klavertramp så hade jag tänkt kommentera Ulf Brunnbergs sådana lite. Men han är så patetisk att jag föredrar att förbigå den tönten med tystnad. Jag spolar i toa! Men vill ni tvunget läsa mer om mannen som sjunkit så långt ner i dyn så läs mer här, här och här. Hos mig är han spolad i fortsättningen. Han kan få sitta på sin skärgårdsbåt och supa och tro på mannens överlägsenhet för sig själv.

Ett antal svenska fotbollslag har lite internationella matcher att klara av innan dom åkt ur diverse turneringar. HIF gick ju på pumpen mot Celtic, och nu senast var det AIK som tog emot CSKA från Ryssland. Och precis som när AIK fick besök från Polen för ett litet tag sedan så passade AIK-supportrarna på att utmärka sig. Dom har tydligen fått lära sig att man presterar sämre om man inte sover. Alltså roade sig ett antal AIK-supportrar åt att fyra av smällare, starta brandlarm osv så att de gästande spelarna inte skulle kunna sova. I sedvanlig ordning kan alltså 08-glinen inte uppföra sig. Fast den här gången misslyckades det hela, CSKA vann ändå...

Och från den s.k. sportfronten rapporteras också att den amerikanska cyklisten Lance Armstrong nu fråntagits alla sina medaljer. Dopning! Någon som är förvånad?

Inga kommentarer: