tisdag 7 augusti 2012

Lars Vilks och islamofobiska nazister

En s.k. konstnär, Lars Vilks
Den ökände s.k. konstnären Lars Vilks fortsätter att trampa i klaveret. Ett par dagar efter att islamofober, nazister, högerextremister och rasister träffats i Stockholm för att visa upp sig så står det klart att Lars Vilks ska delta i ett möte arrangerat av detta drägg i USA. Vilks ska delta i ett möte arrangerat av en relativt nystartad grupp kallad SION. En högerextrem grupp som utmärks av sitt hat mot muslimer i synnerhet och rasism rent allmänt. Lars Vilks hävdar att han bara deltar i mötet av ren nyfikenhet. Men håll med om att det är underligt att Lars Vilks alltid är nyfiken på högerextrema rasister och islamofober? Men han är aldrig nyfiken på extrema andra grupper på andra politiska kanter! Det finns tillfällen när jag som skåning skäms. Ett sådant tillfälle är när det påpekas att Lars Vilks är skåning! Läs även på Expressen / Kvällspesten, Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

Snälla Lars Vilks, kan du inte i varje fall nöja dig med att vandalisera naturreservat?

En typisk amerikansk nynazist var Wade Page som jag skrev om kortfattat i går. "En typisk frustrerad nynazist" som någon kallade honom. Det var Wade Page (som var välkänd högerextrem rasist) som med ett helt legalt inköpt halvautomatiskt vapen sköt ihjäl minst 7 personer i Wisconsin i går. Han var en före detta arméveteran som redan under sin tid i den amerikansk armén vädrade sitt sjuka hat mot allt som inte hade vit hy och hyste, enligt honom, rätt tankar. Tänkande amerikaner ställer sig återigen frågan hur det kan vara möjligt att nästan vem som helst helt legalt kan köpa dödliga vapen på det här viset. Medan andra amerikaner beklagar att inte ännu fler amerikaner går omkring beväpnade till tänderna så det kunde utbryta regelrätta eldstrider på de amerikanska gatorna regelbundet. Det skulle ju kunna liva upp stämningen!

Eleverna förlorare när gymnasier går i konkurs skriver Sten Svensson i Dagens Nyheter och berättar att minskade elevkullar, överetablering av privata gymnasieskolor och det faktum att det numera ställs samma krav på dessa som på kommunala skolor gör att en hel del privata gymnasieskolor riskerar att gå i konkurs de närmaste åren. Eleverna räcker helt enkelt inte till. Men, så är det ju på en konkurrensutsatt marknad.

Sedan ser jag att det är dags att utse årets bloggare i en massa olika kategorier. Jag kan dock konstatera att Sven Tycker inte ens är nominerad (men Carola är...) så vi går vidare.

Jag kan istället konstatera att en bensindriven grästrimmer måste vara det mest enerverande trädgårdsredskap som har uppfunnits. Jag har under förmiddagen under troligtvis flera timmar tvingats lyssna till dessa pinoredskap. Det är ju fullkomligt vidrigt och måste betecknas som avancerad tortyr. Jag är övertygad om att hälften av de arbeten som dessa vidunder används till hade gått tre gånger så fort och nästan helt ljudlöst om människor hade kunnat använda en lie. Men det kan dom inte i dagens samhälle. Det är istället bensindrivna öronbedövande grästrimmers som gäller. Jag förstår att den som använder har hörselskydd på.

Inga kommentarer: