tisdag 28 augusti 2012

Bankerna skär pengar med täljkniv

Finansinspektionen granskar bankernas räntor. Och det visar sig att boräntorna ger rekordöverskott till bankerna. Räntemarginalen har aldrig varit så stor under den tid Finansinspektionen mätt de senaste 10 åren. Det är helt enkelt så att bankerna skär guld med täljkniv.

Och samtidigt slår antalet obetalda SMS-lån nya rekord. Efter att ha sjunkit under en flera år har siffran nu gjort ett rejält hopp uppåt. Kronofogden har fått in 70% fler obetalda lån jämfört med för ett år sedan.

Är det mer än er bloggare som har tappat en del av förtroendet för finansvärlden?

Allt fler vittnesmål dyker upp från Forserum som visar hur rasismen drabbat den stora grupp somalier som bott i samhället. Ansvarigt Kommunalråd, Anders Karlsson (Centerpartiet), har ju vid flera tillfället uttalat tvivel om att det rört sig om rasism och har försökt tysta ner kritiken. Men det står nu klart att det finns en stor grupp som regelbundet sysslat med rasistisk förföljelse av somalier. Tyvärr visar det sig ju också att Sverigedemokraterna är ganska starka i samhället. Förhoppningsvis innebär debatten att det bli en ändring och att den grupp rasister som varit aktiva sätter sig i skamvrån en tid och funderar medan dom skäms.

Inga kommentarer: