torsdag 16 augusti 2012

Annie Lööf :-(

Fredrik Reinfeldt håller ett öga på Björklund, Lööf och Hägglund
Sedan avslöjandena om våra fartblinda styrandes förkärlek för fester och representation kommit har förtroendet för Centerledaren och Näringsministern Annie Lööf rasar ytterligare och är nu rekordlågt. På en 5-gradig skala hamnar Annie Lööf på 2,17. Fast hon får väl glädjas åt att hon i varje fall klår Jimmie Åkesson som får 1,76. I topp hittar vi Stefan Löfvén med 3,39 före Fredrik Reinfeldt med 3,29. Intressant är att sedan efter Gustav Fridolin på 2,96 hittar vi Jonas Sjöstedt på 2,73. Vänsterledaren klår alltså alla tre moderata röstboskapsledare. Jan Björklund får 2,65 och Göran Hägglund 2,51. Mitt emellan kom Åsa Romson med 2,60. Allt enligt Expressen. Observera på bilden hur noga Fredrik Reinfeldt håller koll på sina röstboskap, men dom är lyckliga ändå.

Annie Lööfs fortsättning på Maud Olofssons förvandling av ett mittenparti med en bas hos småfolk på landet till ett marknadsliberalt högerparti har fört partiet käpprätt åt skogen. Detta ska dock inte ses annat än bildligt eftersom man snarare har fört bort partiet från skogen till asfalten. Som Eva Franchell skriver i Aftonbladet kanske hon skulle lyssnat mer på sin påstådda idol Torbjörn Fälldin som i sitt installationstal sade: - "Det är fel att tala om att man skulle kunna minska den offentliga sektorns uppgifter. Vi måste öka dem, om vi skall klara jämlikhet, trygghet, utbildning, miljövård, regionalpolitik och näringspolitik." Men i Annie Lööfs värld finns bara marknadsliberala lösningar i form av privatiseringar, skattesänkningar, nedskärningar, motarbetande av fackliga organisationer och att steka sig på Stureplan med de få kvarvarande inom Stureplanscentern.

Slutligen noterar vi att allt fler tar avstånd från skattefusk. I dag är det ungefär 3/4 som tar avstånd mot bara hälften för 6 år sedan. Sambandet är att sedan dess har vi fått en Högeralliansregering. Kan det finnas något samband? Kan det vara så att tidigare tyckte "högerväljare" bara att det var bra att lura den socialdemokratiska staten på pengar? Men nu när det handlar om att lura Borg och Reinfeldt på pengar är det inte lika kul? Detta medan "vänsterväljare" rent allmänt inte vill lura Staten på pengar. Fast Skatteverket har helt andra teorier.

Inga kommentarer: