lördag 11 augusti 2012

Löva av Lööf

Jag kan se att Dagens Nyheter inte är allt för förtjust i Annie Lööfs och Näringsdepartementets intensiva arbete med att försöka sudda i kvittona innan man lämnar ut dom till media. Det visade sig ju att när Aftonbladet begärde ut kopior på kvitton på Näringsdepartementets egna representation och fester så var ju inte det första departementet gjorde att lämna ut kvittona. Nä, först gick man igenom dom, sedan rättade man felen, sedan ringde man en reporter på Dagens Eko som man hade "en speciell relation med" och berättade att man själva upptäckt att det fanns ett par fel i kvittona som man nu på eget initiativ rättat till. SEDAN lämnade man ut kvittona till Aftonbladet. Dagens Nyheter kallar det hela för En oroande kultur. Och man kan inte göra annat än hålla med.

Och om vi fortsätter att läsa Dagens Nyheter så skriver en av landets vapenförespråkare Mike Winnerstig en debattartikel med rubriken Fler legala skjutvapen ger inte fler vapenmord. Så då vet vi det, det vore bra om svenskarna också hade en liten revolver i nattduksbordet så att vi kan skjuta ner inbrottstjuven när vi överraskar honom. Av statistiken kan vi se att i Sverige sker 0,20 skjutvapenmord på 100.000 innevånare. Inom EU ligger snittsiffran på 0,28. De delstater i USA som har lägst siffror har 0,30. Totalt mördades det under 2010 8.775 amerikaner med skjutvapen. Jo, Mike, jag tror vi fortsätter att ha mycket restriktiva regler för privata skjutvapen. Och skärper upp bakgrundskontrollen ytterligare. Och inser att USA borde ändra sin vapenkultur också.

För övrigt noterar jag att om några veckor är det inte längre Liz, Jenny, Monica och dom andra på Skånetrafiken här i Skåne som ska sköta mina veckovisa beställningar av färdtjänst. Nä, lönerna är ju lägre i Estland, Moldavien och Senegal så nu ska Samres ägare göra en nätt liten hacka på att göra jobbet lite billigare just genom att utnyttja de lägre lönerna. Gissa om jag älskar privatiseringsfanatismen?

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finns mycket att granska runt Samres. Utflyttningen till låglöneländer är egentligen bara vågskvalp. En god början om man vill läsa om Samres bravader är att googla. Men allt finns förstås inte på Google.