tisdag 5 juni 2012

Orättvis kritik?

Att läsa debattinlägg (som det heter när professionella tyckare tycker till) eller insändare (som det heter när amatörer tycker till) är nästan alltid riktigt roligt. I dagens Aftonbladet får vi presenterat en av de roligare debattinläggen. 5 borgerliga politiker, med moderaten Per Bill i spetsen - bara han ensam är ofta riktigt komisk - klagar under rubriken "Vet hut - KU är inte till för partipolitik" på att oppositionspartierna (som är i majoritet i KU) tagit sig den enorma friheten att kritisera ett antal Högeralliansföreträdare i regeringen. Bara tanken att en borgerlig regeringsledamot skulle kunna göra fel är ju så absurd att om KU får för sig att kritisera så måste detta ju vara ett misstag eller rent elakt förtal. Högeralliansregeringen är ju en av jordens fem underverk.

USA-karta
Fast utmärkelsen för veckans mest humoristiska debattinlägg finns det flera konkurrenter till. För någon dag sedan kunde vi läsa hur Högermegafonen Timbros egen Roland Poirier Martinsson hyllar Republikanernas presidentkandidat i USA, Mitt Romney. Han tror faktiskt på fullaste allvar att Mitt Romney kommer att vinna USA-valet. Och ovanpå allt så tycker han faktiskt att det vore bra. Men det förklarar ju en hel del av Timbros synpunkter.

Ni har väl inte missat fackföreningen ST:s rapport Uppdrag: Jobb som fick en del publicitet. ST som bland annat organiserar arbetsförmedlarna på AF har pratat med dessa om deras jobb. Bland annat visar det sig att en majoritet av arbetsförmedlarna inte tycker att dom har tillräckligt med tid för att sköta sitt jobb. Samtidigt har AF under några år lämnat tillbaka sammanlagt 18 miljarder kronor i anslag som man inte utnyttjat. Vi kan också se att nästan 70% av arbetsförmedlarna inte tycker att Jobb- och utvecklingsgarantin samt Jobbgarantin för ungdomar är tillräckliga åtgärder. En majoritet tycker att insatserna har en låg kvalitet, kommer för sent och riskerar att låsa in ungdomarna i åtgärder istället för att hjälpa dom till regelrätta jobb. Mer än 80% tror inte att ändrade turordningsregler för nyanställda är en effektiv metod. Däremot tror en mycket stor majoritet på arbetsmarknadsåtgärder, utbildning och riktade insatser mot enskilda.

Annars väntar vi fortfarande på sommaren.

1 kommentar:

LasseVbg sa...

Det där påminner starkt om när reinfeltarn blev störd i ett telefonväktarprogram och ngn ringde in som hade en annan åsikt än honom. "Jamen nu börjar det likna partipolitik" sa den lille fegisen,