torsdag 28 juni 2012

Ockupationsmakten Israel

I Stockholm har Utrikesdepartementet uppgraderat den palestinska representationen till att bli jämbördig med en självständig stats ambassad. Bra gjort Calle! Den här kartan visar hur Palestina påminner om de Sydafrikanska bantustans. Apartheid som apartheid.

Karta över Palestina

Bilden över hur den Israeliska apartheidpolitiken och ockupationspolitiken ser ut har jag snott från Sveriges Radio. Den visar mycket tydligt hur orimligt det är. Det är en skam för den demokratiska världen att Israel får fortsätta med sin politik utan konsekvenser. Kartan säger allt.

Tobias Billström har blivit överkörd. Miljöpartiet har gjort en kompromiss med Högerregeringen om sjukvård för papperslösa och deras barn. Vuxna ska nu ha rätt till subventionerad akutsjukvård precis som asylsökande och deras barn ska ha full rätt till vård. Utvisningsminister Tobias Billström (moderat förstås) har varit motståndare och han har tydligen blivit överkörd av Göran Hägglund. Sedan har naturligtvis mycket snabbt en massa främlingsfientliga mörka krafter dykt upp med kommentarer som tydligt visar att dom inte vet vad dom pratar om. Dom borde träffa några av de som är kvar i Sverige trots att dom inte beviljats uppehållstillstånd. Prata med dom, hör deras historia. Det är inte alltid så lätt att bara "resa hem".

Mer beröm till regeringen får Fredrik Reinfeldt. - "Federalistiska framstötar som inte löser Europas problem" är hans kommentar till federalisterna i EU som vädrar morgonluft i kristiderna. Nu hoppas jag bara att du står fast vid den åsikten Fredrik, också när det börjar blåsa! Det är nu viktigt att de kritiska EU-rösterna inte sover, för då har snart federalisterna kuppat igenom ännu mer makt till Bryssel och Tyskland medan vi andra sov.

Jag har varit på besök under dagen i Helsingborg. Och när man går där och spankulerar så funderar man lite. På Kullagatan gick försäljare engagerade av God El och försökte locka till sig nya kunder. Och jag började fundera. Det är en hel del elbolag som har som affärsidé / försäljningsargument att dom bara levererar el som kommer från förnyelsebara källor. Som Sol, Vind och Vatten. Men kärnkraftsförespråkarna hävdar ju att kärnkraft är en billig och miljövänlig elproduktion. Varför finns det då inte en enda elleverantör som har som försäljningsargument att dom levererar el från kärnkraft. Tror dom inte själva på vad dom säger?

Jag såg att Helsingborg kommit högt upp på en kommunrankning över miljökommuner. Det kan man inte tro när man anländer till Helsingborg. Det första en besökare som kommer med tåg, buss eller båt möts av är en 2 eller 3 filig "motorväg" som går rakt igenom centrala stan. Här är trafiken intensiv och det är en hel del som trycker gaspedalen i botten för att visa vilken fin bil dom har. Och då kommer de där elaka tankarna. Tankar som man egentligen skäms över. Men när jag ser någon komma körande i en riktig flådig och dyr sportbil i cabbversion som t.ex. en Ferrari och man riktig kan se att spolingen / gubbfan njuter av uppmärksamheten så kommer det en riktigt elak önskan om en mycket plötslig åskskur. Jag vet att det är en elak tanke, men det hade ändå varit kul!

Inga kommentarer: