torsdag 7 juni 2012

Vem mördade Olof Palme?


Olof Palme
Jag noterar att mordet på Olof Palme ska vevas runt ännu en gång. Nu med anledning av en dansk bok som pekar ut en "dubbelgångare" till Christer Pettersson som den skyldige. En teori som sågas helt av "experten" Leif GW Persson. Helt klart är att mordet är ett öppet sår i den svenska själen som inte läker. Det faktum att mordet inte har klarats upp, och det klantiga sätt som utredningen gjordes från början, gör att jag är helt övertygad om att mordet utfördes av starka krafter som har varit skickliga på att sudda ut spår. Antagligen är det vad som brukar kallas "polisspåret" som är närmast sanningen. En teori som bland annat innehåller den moderata riksdagspolitikern Anti Avsan (som på den tiden var medlem av den s.k. Baseball-ligan). Läs lite mer den 8 januari på Sven Tycker. Det finns en hel del "insatta" som stödjer denna teori. En annan teori, som dock har mindre stöd, är den som leder till utländska underrättelsetjänster. Jag tror tyvärr att såret aldrig kommer att läka! Läs mer här, här och här.

Polisens uppklaringsprocent sätter nya rekord. Dvs det går åt fel håll. Uppklaringsprocenten för årets första tre månader är den lägsta på 8 år. Enligt "dom som begriper" så handlar det om att poliserna "administrerar" ihjäl sig. Man har väl för att spara pengar sparat in på administrativ personal. Vilket innebär att poliser får göra det jobbet istället. Men dom har ju i varje fall fina bilar att köra omkring i. Här i Åstorp där jag bor, ser man lite då och då en polisbil passera. Men när jag senast såg en polis UTANFÖR en polisbil kommer jag inte ihåg. Jo, förresten, för ett halvår sedan såg jag en polis gå från bilen in på fiket för att köpa fikabullar. Däremot har polisen flyttat in i helt nybyggda lokaler. Mitt i centrum. Samtidigt flyttade man över hittegodsverksamhet osv till kommunens Medborgarkontor. Så egentligen hade dom kunnat hyra mycket billigare lokaler utanför centrum. Dom har ju inte öppet för allmänheten i sina nya, fina centrala lokaler.

Vidare noterar jag att Expressen ägnar en hel del utrymme åt att Madde Bernadotte ska fylla 30 år. Och ska fira detta med sina 45 närmaste jet-set vänner. Och Expressen har uppenbarligen läst inbjudningslistan ty man reagerar på att lill-Tjabos älskling Sofia Hellqvist inte tillhör dessa 45 närmaste vänner. Och? Vad har vi med det att göra? Vad är det som gör att media gitter skriva om det? Vad är det som gör att bloggare gitter ägna tid och utrymme åt det? Jo, ALLT som har blått blod ska det skrivas om!

Till slut kan vi konstatera att det lönar sig att investera i stöd till politiska partier. Mediestiftelsen Fria Media som satsat ett antal miljoner i stöd till Moderaterna får nu utdelning sedan man från Högeralliansen lagt fram ett förslag som innebär att det ska kunna gå att sända mer reklam under direktsända idrottsevenemang. Precis det som Fria Media arbetar för. Lönsam investering!

Inga kommentarer: