måndag 11 juni 2012

Kents nya klavertramp


Kent Persson och idolen Fredrik Reinfeldt
Moderaternas nya partisekreterare Kent Persson fortsätter att trampa i det välkända klaveret. I går gick han ut och meddelade att Moderaterna skulle föreslå en ny myndighet som skulle inspektera äldreomsorgen. I dag står bland annat Kristdemokraterna med haken i nivå med bröstvårtorna. Det är nämligen redan en sådan myndighet på gång som inte bara ska inspektera äldreomsorgen utan även t.ex. sjukvården. Rekryteringen av en generaldirektör pågår. Kanske skulle Kent Persson läsa på bättre innan han poppar upp med olika uttalanden. Det har liksom blivit lite för många klavertramp följda av pudlar nu. Kent Perssons förslag fick Göran Hägglund att twittra om att han funderade på att föreslå något som han skulle kalla Jobbskatteavdrag! Han har ju humor den gode Göran! Själv undrar jag lite över det där med nya myndigheter rent allmänt. Var det inte FÄRRE myndigheter man skulle ha? Hade man inte kunnat ge Socialstyrelsen i uppdrag att göra det hela? Läs på igen Kent! Det är tur för Kent Persson att han inte är Socialdemokratisk partisekreterare, för då hade det verkliga Juholt-drevet varit igång.

Vi kan notera att kapitalets propagandamegafon Timbro har kommit fram till att kritiken mot den privata vården bygger på lögner och överdrifter. Det finns ingen anledning att vara kritisk. Allt fungerar utmärkt, allt är bara illasinnat förtal. Att Timbro kommit fram till detta är ingen överraskning.

Bara för att man har pengar så innebär det inte att man har pengar. Prinsessan Maha al-Sudani från Saudiarabien lyckades komma upp i en nota på motsvarande 55 miljoner kronor på lyxhotellet i Paris innan hon stack klockan 0330 på morgonen. Hade min nota legat på 55 miljoner hade jag nog också smugit ut bakvägen...

Euro-oro
Det behövs inte mycket för att glädja Euro-förespråkarna i landet. Varje ny dag dom vaknar upp och valutan inte har kraschat är ju en framgång. Och SCB:s nya undersökning glädjer nog också Euroförespråkarna. Dagens Nyheter lyckas få fram rubriken Fler svenskar vill ha euron. Och undersökningen visar att stödet för att Sverige ska avskaffa kronan har ökat från 11% till 14%. Det är väl ungefär lika många som tror att jorden är platt? Vår EU-minister från EU-kramarna i Folkpartiet lyckas tolka undersökningen som att "Medlemskapet i EU ifrågasätts inte längre av svenskarna". Det är nämligen 47% som stödjer det svenska EU-medlemskapet! Själv tolkar jag inte siffran på det sättet. Men Birgitta behöver väl lite glädjeämnen.

För övrigt har det kommit ännu en väljarundersökning, denna gången Yougovs för Metro. Och den bekräftar bara vad alla andra sagt. Dvs det är lite kämpigt för Högeralliansen just nu, och extra kämpigt för Kristdemokraterna som åker ut i varje undersökning som presenteras. Fast jag begriper inte hur Stina Morian på Yougov räknar. -"men SD skulle om det vore val i dag fortfarande vara vågmästare". Hur jag än räknar så får de Rödgröna egen majoritet i Riksdagen med dessa siffror eftersom Kd ju åker ut. Kanske ska Stina byta miniräknare?

Det är tydligen jobbigt att vara premiärminister i Storbritannien. De konservativas David Cameron gick på puben, och upptäckte när han kom hem att den 8-åriga dottern blev kvarglömd på puben. Så kan de gå när man har för mycket i huvudet - eller innanför västen?

Inga kommentarer: