lördag 23 juni 2012

Om hyckleri

Dagens skratt måste vara det jag får när jag läser om hyckleriets och skenhelighetens galjonsfigur i vårt land, Carola Häggkvist. På sin blogg har hon framfört lite synpunkter på att vi som inte är kristna ändå är lediga från jobbet på kristna högtider som Jul, Påsk, Pingst osv. Uppenbarligen tycker Carola att vi som inte tror på sagor ska snällt be om att få jobba på de formellt religiösa helgdagarna. Och antagligen ska vi också tacka nej till OB om vi jobbar. Så här skriver damen på sin blogg:

- "Honom som vi firar kring jul och trettondagshelgen. Även den stora påskhögtiden. Kristi himmelsfärd och pingst. Och då pratar vi om att HELA Sverige tar ledigt..!! Vad är skenheligt om inte det - att ha RÖDA DAGAR om man inte TROR på högtiderna och varför vi firar dem?"

Jag noterar dock av hennes blogg att Carola helt klart firar Midsommar. Men hon har tydligen inte riktigt förstått vad Midsommar egentligen handlar om. Det är ju en hednisk rit där midsommarstången vi dansar runt är en jättesnopp. Jag tar för givet att Carola inte firar 1 maj på något sätt utan jobbar vidare som vanligt. Fast Carolas blogg handlar mest om den stackars adopterade Zoe. Det är obehagligt att denna lilla tös ska exploateras så hämningslöst. Hon kan ju inte välja kändisskapet. Och att visas upp på mängder av bilder varje dag i olika kreationer, frisyrer och sminkningar är inte lämpligt för en 3-åring.

Höstbild
Och så läser vi att Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt tycker att marknaden och kapitalet är mest lämpade till att lösa våra miljöproblem. Socialism har ju bara lett till problem inom miljöområdet medan däremot den fria företagsamheten och kapitalismen av egen kraft löser alla problem. Han är faktiskt ganska rolig den där mannen när han vill.

Och sedan hör jag att Snackemostern Jan "skoltalibanen" Björklund och hans Utbildningsdepartement tycker att svenska ungdomar får en alldeles för hög utbildning. Totalt ska 20.000 platser på de svenska högskolorna och universiteten tas bort. 10.000 platser handlar om att en tillfällig ökning (som genomfördes av arbetsmarknadsskäl) ska tas bort igen. Enligt Utbildningsdepartementet är tydligen ungdomsarbetslösheten nu inte längre något problem. Sänkningen av krogmomsen har ju gett tusentals arbetslösa ungdomar jobb som diskare så nu behöver dom inte skaffa sig någon vidareutbildning. De andra 10.000 bortplockade platserna beror på minskade ungdomskullar. Visserligen gäller detta först cirka 2020, men man måste ju vara ute i god tid med nedskärningarna verkar man tycka inom Folkpartiet. Det är viktigt att reservera den högre utbildningen till en liten privilegierad grupp. Det går inte att som de flesta andra länder låta en majoritet av ungdomarna få en högskoleexamen. Hur ska det då gå med rekryteringen till RUT- och ROT-jobb och med rekryteringen till krogjobben?

Slutligen ser jag att en kvinna blivit svårt biten av en hund i Göteborg i helgen. Det är i allra högsta grad dags för en skyddsjakt och reglering av hundägandet. Hunden är det utan tvekan farligaste djuret i den svenska faunan. Jag tycker att hundskatten ska införas för att få en rejält fungerande registrering av alla hundar. Förhoppningsvis rensar det ut en del olämpliga hundägare. Hundkörkort kanske?

Inga kommentarer: