onsdag 27 juni 2012

EU på dekis

Folkpartiet
Egentligen ska Folkpartisterna ha en eloge för att man fortsätter att argumentera för något hopplöst som svenska folket inte vill. Dvs en ännu tätare anslutning till EU och avskaffande av den svenska kronan till förmån för euron. Nu senast har de båda folkpartiklarna Cecilia Malmström (som är EU-kommissionär) och Olle Schmidt (som är Europaparlamentariker) skrivit ett debattinlägg i Expressen med rubriken EU och Sverige behöver varandra. Och det är ganska humoristiskt att läsa hur de båda argumenterar för en svensk närmare knytning till ett ännu mer överstatligt EU. Federalisterna inom EU-byråkratin och EU-makten vädrar just nu morgonluft och vill passa på att flytta ännu mer makt till Bryssel (och Tyskland...) för att lösa den nuvarande krisen. En utveckling som ännu mer stärker EU:s utveckling från att vara ett samarbete mellan självständiga stater till att vara ett byråkratstyrt Europas Förenade Stater. Tack Folkpartiet för att ni driver linjen så att frågan debatteras. Ju mer debatt desto mer inser svenska folket hur misslyckad idén är med den självgående maktförflyttningen till Bryssel.

Skånemejerier har hållit bolagsstämma. Detta sedan man sålt ut bolaget till Frankrike. Och det blev en stormig bolagsstämma. Bland annat ställdes det rejält kritiska frågor om varför VD:n Björn Sederblad förra året fick sin lön höjd med 750.000 trots att det skulle sparas rejält och det ekonomiska utfallet ju inte var det bästa. Men som vanligt så finns det alltid pengar tillgängliga när VD:ar och andra toppjönsar ska ha mer betalt. Det kan tilläggas att även Arla numera ska bli utlandsägt sedan man sålt ut till tysk-brittiska intressen.

Jag ser också att Skånetrafiken nu ska engagera vaktbolag för att göra biljettkontroller på tågen i Skåne. Detta sedan Facket och Arbetsmiljöverket satt stopp för ensamarbete efter att flera tågvärdar utsatts för våld. Och dubbelbemanning kan man inte tänka sig på Skånetrafiken. Men, blir det inte billigare än att köpa in tjänsten från bevakningsbolag? Eller det handlar bara om principer? Har man bestämt sig för att säga upp tågvärdar så har man.

Och så ser vi att Sven Otto Littorin återigen lyckats hamna på löpsedlarna genom sin obefintliga förmåga att välja sitt sällskap. Den gamle moderaten har lierat sig med sin gamla skolkamrat, den ökända högerextremisten Patrik Brinkmann. En företagare som bland annat använt sina miljoner till att finansiera extremhöger i Tyskland. Kanske skulle du tänka efter ett par gånger först Sven Otto!

Gay
Slutligen noterar jag att Anja Pärson från många håll fått hård kritik efter sitt Sommarprogram där hon erkände att hon älskade en annan kvinna. Kritiken går inte ut på att hon erkände sin homosexualitet utan på att hon samtidigt klargjorde att hon inte hade någon vilja att bli någon form av galjonsfigur för gayrörelsen. Anja har min fulla sympati. Kritiken visar mycket tydligt på den kritik jag själv känner mot gayrörelsen. Inte att människor älskar andra av samma kön. Det skiter jag fullständigt i. Men den attityd inom gayrörelsen som innebär att om man är gay måste man skylta med detta på ett extremt sätt. Vad jag har för sexuella preferenser har inte andra med att göra. Om en man vill älska en kvinna eller en annan man eller båda delar samtidigt är väl upp till var och en att själv bestämma. Man är inte en bättre eller sämre människa för att man är homo- eller hetro- eller bisexuell. Jag säger som Olof Palme sade till den svenska toppdiplomaten Sverker Åström när han för många år sedan berättade för honom att han var homosexuell. - "So what!" Stå på dig Anja, du får älska vem du vill, och du behöver inte skylta med det heller om du inte vill.

Inga kommentarer: