torsdag 7 juli 2011

Sossefiering?

Som väntat blev inte Mauderaten Olofsson speciellt entusiastisk över den slutsats Svenska Dagbladet drog i går efter att talat med Centerpartiets distriktsordföranden. Som jag skrev i går fanns det en mycket stark opinion för att Centern måste distansera sig från blockpolitiken och istället skapa en egen identitet. Men Maud Olofsson är fortfarande förblindad av sitt Sossehat. Ett sossehat som i övrigt bara finns bland vissa överklassmoderater. - "Vi genomförde ett maktskifte, men har ännu inte genomfört värderingsskiftet. Det är fortfarande mycket av den här sossefieringen som finns kvar. Därför behöver vi få en chans att leda Sverige under en längre tid". "Sossefiering" undrar jag vad det är. Handlar det om det solidariska välfärdssamhället?

Folkpartiet
Sedan ser jag att enligt en undersökning som gjorts så minskar andelen väljare som är negativa till det svenska flyktingmottagandet inom samtliga svenska riksdagspartier - utom inom Folkpartiet! Inom Folkpartiet ökar istället främlingsfientligheten och motståndet mot flyktingmottagandet. I dag ser jag att Folkpartiet vill ha fler kvalificerade invandrare. Och helt nyligen genomförde folkpartikeln Jan Björklund ett införande av höga avgifter för utländska studerande vid svenska Högskolor. En åtgärd som gjort att antalet utländska studenter vid svenska Universitet och Högskolor har störtdykt. Men Folkpartiet vill gärna att elitstudenter kommer hit och sedan stannar i Sverige. Folkpartiet har helt enkelt anammat den egoistiska politiken att de utlänningar som vi kan tjäna en hacka på är välkomna. De utlänningar som riskerar att kosta oss pengar - dom kan dra åt skogen! Folkpartiet är på väg att bli Egoismens parti!

Det är i media dags för en ny vända med spännande tips på hur vi ska skydda våra lösenord på Internet. I korthet går tipsen ut på: Varva stora och små bokstäver. Lägg in specialtecken och siffror. Skapa "ord" som är ologiska. Byt lösenord ofta. Använd olika lösenord på olika ställen. Skriv inte ner lösenorden.

Vad man glömmer att berätta är hur du ska lyckas komma ihåg alla dessa olika lösenord som är ologiska och byts ofta!

I Storbritannien har avslöjandena av hur söndagstidningen News of the World har avlyssnat mängder av oskyldiga människors mobiltelefoner nu fått sitt slut. Ägaren har helt enkelt bestämt sig för att lägga ner hela tidningen. Trots rejält med vinst och mångmiljonupplaga. Men sedan många storannonsörer hotat med annonsbojkott fanns det nog inget annat val. Nu funderar man väl på vad den nya tidning som säkert kommer att startas ska heta. More news of the World kanske?

Ni har väl hört om moderaten Stefan Möller i Staffanstorp. När han blev petad från den moderata listan inför senaste valet kom han på en smart idé. Han skrev helt enkelt själv sitt eget namn på ett antal blanka valsedlar för Sverigedemokraterna. Och slutresultatet blev att han blev invald - som Sverigedemokrat. Så kan det gå när fel person lär sig skriva sitt namn och utrustas med penna.

Förra året betalade Sverige 29,7 miljarder kronor (29.700.000.000 kronor) i medlemsavgift till den Europeiska Unionen. Mindre än hälften av dessa, 13,9 miljarder kom tillbaka till Sverige. Man kan säga att det är en meningslös rundgång av pengar. Man kan också undra hur förhandlarna som förhandlade fram det svenska inträdet i EU gjorde - om dom sov - eftersom Sverige är EU:s största nettobetalare.

En annan som totalt misslyckats med sina förhandlingar är kristdemokraten Mats Odell som är den som förhandlade fram avtalet med Arlanda Express. Ett avtal som innebär att det australiska bolag som sköter trafiken fått ensamrätt på trafiken fram till 2040 någon gång. Avtalet innebär också att Svenska skattebetalare subventionerar trafiken samtidigt som priserna är de högsta i Europa och vinsten försvinner ut ur Sverige utan att beskattas. Men Förskingringsminister Mats Odell har väl inte direkt gjort succé med något!

Inga kommentarer: