söndag 3 juli 2011

Gaza

Som jag kommenterade redan i går så har uppenbarligen Grekland tvingats ställa upp som verktyg för den Israeliska militären. Det pågår just nu en intensiv kampanj från Israel (och Israelvänliga grupper och debattörer) för att få stopp på Ship to Gaza. Grekland befinner sig helt i händerna på andra och tvingas göra vad man blir beordrad att göra. Det är så man ska se det grekiska stoppet för de skepp som stoppats av grekiska myndigheter. Israel är mycket oroliga över att skeppen ska komma iväg. Flera av båtarna har ju också utsatts för sabotage. En ny skandal med bordande (och dödande) ute på internationellt vatten fruktar man stort i Israel. Men man kan ju inte heller låta skeppen nå fram med sin last av cement, fotbollar och medicin. Alltså måste man ta till andra metoder. Och då är lögnen legitim. För några dagar sedan skrev Israels ambassadör en debattartikel i Dagens Nyheter där han hävdade att det inte alls råder någon nöd i Gaza. Ship to Gaza är helt onödigt. Som bevis citerade han Röda Korsets representant i Gaza, Mathilde Redmatn. Nu heter Röda Korsets vice chef i Gaza Mathilde de Riedmatten och hon tar helt avstånd från att ha yttrat något sådant. På Youtube dök nyligen upp ett klipp från en gayaktivist som kritiserade hela Frihetsflottan. Fast se'n visade det sig att det var en inhyrd israelisk skådespelare som talat in uttalandet!

Skånetrafikens planer
Skånetrafiken har förresten skapat en lösning på problemet med Øresundstågstrafiken sedan DSBFirst råkat i ekonomisk knipa. Man har kommit överens med Veolia om att dessa vid tidtabellsskiftet i december tar över trafiken från DSBFirst under några år tills en ny komplett upphandling har genomförts. Först talade Arriva om att överklaga beslutet, men dom fick väl något i gengäld och bestämde sig till slut för att acceptera det hela. Det är alltså Arriva som kör de andra tågen i Skåne, Pågatågen. Medan DSBFirst är danskt/skotskt är Veolia franskt och Arriva brittiskt. Alla med starka statliga ägarintressen i respektive länder om jag förstått det hela rätt. Vi får väl hoppas att det fungerar någorlunda sedan man bytt ut dekalerna på tågen...

Och på tal om DSBFirst så är det inte bara Øresundstågen som man ansvarar för. Man kör tydligen också tåg i Västsverige. Och där har det i helgen blivit en smärre skandal sedan man missat att lokförare har rätt till semester. Planeringen har varit så usel så att när ordinarie lokförare gick på semester fanns det inte vikarier och ersättare utan ett 60-tal tåg har fått ställas in.

Älskade SJ, allt är förlåtet!

Sommarjogging 2011: Det är egentligen makalöst hur fort en vältränad man i sina bästa år kan förvandlas till en gammal seg gubbe! Det känns verkligen nu när jag pga jobbandet (och pendlandet...) inte lyckas springa mer än en gång i veckan - på helgen. Veckans runda blev alltså i dag på förmiddagen i hettan. Det är lite för varmt (klibbig värme) för att det ska vara skönt. Men det var trots allt överkomligt tidigt på förmiddagen eftersom det fläktade lite ibland och sedan är jag ju uppe i skogen (i skugga) och springer stor del av tiden. Men det var tungt att springa. Och detta berodde inte bara på värmen. Att bara hinna med en runda i veckan sätter sina spår. I dag fick det bli en runda på 8,8 km i ett ganska lugnt tempo. Och tiden 51.50 är verkligen inget att skryta med. Det är med god marginal den sämsta i min uppskrivna statistik. Men, jag orkade springa hela rundan och kom i mål utan att behöva ringa ambulans för transport till intensiven.

Dock blev jag rejält uppretad när jag sprang. För några månader sedan städade bland annat IS Skanne upp rejält i skogen efter alla idioter som dumpar både det ena och det andra i naturen. Efter bara en vecka hade någon idiot dumpat en soffa strax ovanför Tingvalla. Och i dag när jag sprang upptäckte jag att någon kört in en bit på Rudolfs väg och där dumpat en tvättmaskin, ett mindre bord och en hel del annat. Min ilska är fortfarande på högvarv. Hur f-n kan man vara så jävla korkad? Allra helst med tanke på att man faktiskt som privatperson kan lämna den typen av avfall helt utan kostnad på återvinningsgårdarna i regionen. Finns det verkligen den typen av idioter fortfarande?

Inga kommentarer: